Rundveehouderij

Achtergrond 8 reacties

Koopmelk nadert €20 per kg

Schoorvoetend is er al hier en daar melkquotum gekocht voor €20 per kg vet, maar over het algemeen haken aspirant-kopers nog af voor deze prijs. Voor de in de afgelopen weken gangbare prijsniveau van €19,75 tot €19,80 is echter nauwelijks meer aanbod te krijgen. Hier ontstaat een impasse, waarbij verkopende partijen het been stijf willen houden en de koper domweg de financiering niet rond krijgt en niet kan doorzetten. Dat is momenteel het voornaamste breekpunt. Sommigen vluchten in lease, waar voor de prijs van €4,75 tot €4,80 per kg zeker aanbod te vinden is, zij het dat je voor aanschaf van 100.000 kg of daaromtrent wel met meerdere aanbieders in de slag moet. Aanbieders en kopers hebben mogelijk wel de prijsdaling van leasemelk aan het eind van vorig seizoen in het achterhoofd.
De komende week zal de activiteit in de quotumhandel groeien, temeer daar doorsnee melkvee momenteel uiterst moeilijk te plaatsen is. Mindere koeien aanbieden voor de slacht is een optie, maar geen prettige.

Prognose: prijsstijging koopmelk, lease stabiel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  joo


  Wie doet dit nog zeg, wat een lompe boeren die hier in trappen!! het kan NOOIT uit!!

  Luchtlucht

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik heb net quotum gekocht voor 7,6 cent per kg en dat is nog te duur!!!!!!!!

 • no-profile-image

  vd Zanden

  En staks maar zeuren dat de kostprijs veel en veel te hoog is dacht dat een ezel zich geen 3 keer zou stoten

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik heb vorige week een miljoen bijgekocht voor 12.000 euro ,eigenlijk jammer van het geld.

 • no-profile-image

  zakkie

  Beste melkveehouder uit Duitsland: Waarom koopt u het dan?

 • no-profile-image

  Boertien

  Beste Joo uit Banjoo,

  Ik neem aan dat u voor dit geld een paar ton "lucht" verkoopt?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als je enerzijds (door bouwen te grote stal?) quotum moet bijkopen om de lasten uitgesmeerd te krijgen, en anderzijds de financiering niet geregeld krijgt, waar ben je dan toch mee bezig? De sector wordt leeg gezogen door blindelings achter de honing smerende adviseurs aan te hollen. Maar goed, dat geeft straks ook weer ruimte.....

 • no-profile-image

  stammie

  Als iedereen die quotum te duur vind het nou gaat verkopen dan kan de prijs ook mooi dalen!!! Want als het te duur is om te kopen en alleen maar lucht, dan is het natuurlijk ook te duur om te houden, of niet??

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.