Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Klein deukje in bierbostelprijs

De prijzen van vochtrijke krachtvoeders wijzigen aan het eind van het jaar slechts licht. Een iets toegenomen aanbod van bierbostel, omdat er meer is gebrouwen, heeft nog niet veel effect. De prijs zakt nu wel doordat een aantal veehouders is gestopt met voeren van bostel vanwege goedkopere alternatieven. Het blijft niettemin een aantrekkelijk bestanddeel van het rantsoen. Tarwegistconcentraat is lang laag geprijsd geweest. Het is nu minder voorhanden, sommige leveranciers geven aan dat er rekening te houden is met levertijd. De prijs stijgt daardoor iets. De vraag naar perspulp is matig, bovendien loopt de campagne half januari op zijn eind. Voeraardappelen zijn nauwelijks beschikbaar. Aardappelsnippers variëren nog steeds sterk in prijs, sterk afhankelijk van vooral de kwaliteit, maar ook hoeveelheid en plaats van bestemming.

Prognose Bierbostel goedkoper, tgc duurder

Eén reactie

  • no-profile-image

    onbekend

    BOJCOTTEN DAT AFVAL PRODUKT.
    ALS WE WEER BIJ 1 € UITKOMEN KUNNEN WE WEER PRATEN HET IS AFVAL GEEN GRAAN. BOEREN LET OP JE KUNT EEN BIJPRODUKT NOOIT VERGELEIJKEN MET DE VOEDERWAARDE PRIJS .

Of registreer je om te kunnen reageren.