Rundveehouderij

Achtergrond 246 x bekeken

Heffing terug voor geiten- en schapenhouders

Den Haag – Geiten- en schapenhouders die bezwaar hebben gemaakt tegen de veeziektenheffing 2006 van het Productschap Vee en Vlees (PVV) krijgen hun geld terug.

Dit heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) uitgesproken in twee zaken die veehouders hadden aangespannen tegen het PVV.

Geiten- en schapenhouders moesten in 2006 veeziektenheffingen betalen met terugwerkende kracht vanaf 2004. Dit was in verband met nieuwe afspraken over de financiering van het Dierziektenfonds. Daarbij werd bepaald dat de heffing voortaan bij de veehouders zou plaatsvinden in plaats van bij slachterijen en handel. Het CBB vindt echter dat een dergelijk teruggrijpen over meerdere jaren te veel inbreuk maakt op de rechtszekerheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.