Rundveehouderij

Achtergrond

Groot aanbod slachtvee vlot opgenomen

Het aanbod slachtvee groeit. Er is flinke aanvoer uit de melkveehouderij. Daar is de wintertoeslag eraf en de voederprijzen blijven stijgen. Men ruimt op. Wat in de vlotte aanvoer tevens een rol speelt, is de minder verstorende invloed van de feestdagen. De slachterij kan gewoon vlot doorwerken. Normaal gesproken zou bij een dergelijk toegenomen aanbod de prijs van slachtvee dalen, nu echter niet. De noteringen zijn vorige week ongewijzigd gebleven, dit is eigenlijk een plus.
Ook de vleeshandel loopt namelijk vlot, zowel binnenlands als voor de export. De stierenprijs stijgt zelfs door en geeft ook het geheel een stimulans; de naar Turkije uitgevoerde partijen stieren- en rosévlees ontlasten de markt binnen de EU.
Daarnaast is in de aanloop naar Kerstmis meer emplooi voor (luxer) achtervlees, bij blijvende vraag naar dat vleestype.

Prognose Stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.