Rundveehouderij

Achtergrond

Ciolos beperkt ruimte producentenorganisaties

Brussel – Producentenorganisaties (PO’s) in de zuivel mogen, gesteund door de EU, tot maximaal 47 miljoen kilo melk per organisatie bundelen.

Dit stelt Europees landbouwcommissaris Dacian Ciolos voor, zo blijkt uit uitgelekte stukken van zijn donderdag te presenteren ’Zuivelpakket’ voor de jaren van 2012 en 2013.

In eerste instantie stelde Ciolos voor om producentenorganisaties van boeren de ruimte te geven om met steun van de EU tot 75 miljoen kilo melk per organisatie te bundelen. Na overleg met Ciolos’ collega van mededinging Almunia is die hoeveelheid dus verlaagd.

Verrassend is dat Ciolos ook bij het landbouwbeleid voor na 2013 ruimte blijft zien voor producentenorganisaties. In het consultatiedocument voor die periode wordt daar namelijk ook over gesproken. Eerder ontkende Ciolos dat hij producentenorganisaties ook dan nog zou willen steunen.

Of registreer je om te kunnen reageren.