Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Blauwe kalveren goedkoper

De afzet van kruislingkalveren liep vanochtend wat moeizamer dan vorige week op de markt in Purmerend. Kalfsvleesintegraties en vrije vleeskalverhouders vinden deze dieren te duur ten opzichte van de opbrengst van vleeskalveren. De noteringscommissie verlaagde prijzen van deze dieren dan ook met 5 tot 10 euro per stuk. De vraag naar nuchtere kalveren van melkveerassen loopt gewoon door. In Purmerend bleven de prijzen daarvan gelijk. Zwartbonte stierkalveren van eerste kwaliteit noteren 110 tot 130 euro per stuk. Dat is dezelfde prijs als een jaar geleden.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Willem van Engelenhoven

  beste mensen,

  is de prijs gewoon nog het zelde voor de kalveren.

  gr willem

  0623214835

Of registreer je om te kunnen reageren.