Rundveehouderij

Achtergrond

Stierkalveren melkveerassen duurder

De afzet van nuchtere kalveren liep vanochtend redelijk in Purmerend. De noteringscommissie verhoogde haar notering voor zwart- en roodbonte stierkaqlveren van melkveerassen met 5 euro per stuk. Zwartbonte stierkalveren van eerste kwaliteit noteren daarmee 115 tot 135 euro per stuk. De prijs van roodbonte stierkalveren van eerste kwaliteit komen op 130 tot 150 euro per stuk. Kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden vleeskalverhouders hebben wel interesse voor de gewone nuchtere kalveren. Dieren van vleesrassen brachten in ieder geval niet meer geld op. De tendens was omlaag, maar de noteringen bleven gelijk. Vleeskalveren van vleesrassen leveren verlies op met de huidige opbrengst van hun vlees. Daardoor willen kalfsvleesintegraties minder voor nuchtere kalveren van kruislingen betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.