Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsniveau lammeren stabiliseert

Met het begin van het islamitische offerfeest op 16 november in het vooruitzicht is het prijsniveau van de schapen en lammeren goed te noemen. Niettemin is er de laatste week geen sprake van stijging, de markt zit aan zijn plafond. Bij hogere prijzen wordt lamsvlees te luxe en kiest de consument voor goedkopere alternatieven, vooral rundvlees.

Het feest heeft de komende week niet veel invloed meer op de stijging van de prijs voor rammen, met hooguit een uitzondering voor de zwaarste en daardoor meest gevraagde categorie. Een rem op de prijs is ook het ruime aanbod van deze week, dat zeker kan voorzien in de goede vraag. Zo zijn in Purmerend rond 1800 stuks aangevoerd, bijna het dubbele van de gebruikelijke aantallen.

Voor ooilammeren is er een prijsdrukkend effect van buitenlandse, vooral Britse, concurrentie op de markt in Frankrijk. Hier doet zich de invloed gelden van kwaliteitsverbetering in het Britse product met toepassing van dekrammen van Nederlandse origine.
De periode na het Offerfeest kan de prijs zich naar verwachting handhaven als gevolg van teruglopend aanbod.

Prognose: prijzen gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.