Rundveehouderij

Achtergrond 219 x bekeken

Prijs bostel lijkt op zijn top, vraag neemt af

Vochtige krachtvoeders zijn stevig geprijsd, voor bostel lijkt het plafond bereikt. Weliswaar is vanwege het beperkte aanbod een relatief hoge prijs mogelijk, maar vanwege het hoge prijsniveau in relatie tot alternatieven is een aantal veehouders gestopt met bostel inkopen.
De afzet van zowel aardappelvezels als aardappelsnippers gaat redelijk. Het aanbod snippers is vrij groot in verband met de matige kwaliteit van de verwerkte aardappelen. We benadrukken het nog maar eens: het prijsniveau varieert sterk, afhankelijk van de kwaliteit. De eerste kwaliteit kost per ton € 39 (op basis van 22 % droge stof), maar mindere kwaliteiten al vanaf € 30. Dan gaat het om niet of niet volledig gestoomd product, met minder droge stof en met schilletjes.
Maisgluten is goed verkrijgbaar: leveranciers geven korting bij afname van grotere hoeveelheden. De verkoop van perspulp loopt nog beperkt door.
De aanvoer van tarwegistconcentraat is normaal, maar de vraag is erg groot. Daardoor is de levertijd opgelopen. Bonda meldt zelfs dat Europro momenteel niet leverbaar is. Van Triest maakt melding van grotere vraag naar Grain Pro dan het aanbod en neemt hiervoor nu geen nieuwe klanten meer aan.
Snijmais doet €52,50 tot €55 per ton, maar de vraag is nu nog matig. Verkopers vinden het nu ook nog te vroeg en denken dat de prijzen nog zullen stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.