Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs bierbostel ver opgelopen

Door het beperkte brouwvolume is de prijs van bierbostel verder gestegen, tot boven 100% van de voederwaarde (eind oktober 110 %, bij afname kleine vracht in regio noord). Vanwege de zeer goede kwaliteit en specifieke eigenschappen van bostel, willen veel veehouders ook tegen een hoge prijs bostel in het rantsoen houden. Echter niet tegen elke prijs.

De afzet van aardappelvezels loopt goed, de verkrijgbaarheid is redelijk. Hou wel in het oog dat de campagne medio februari zal aflopen.
Voor aardappelsnippers geldt een redelijke afzet. Er zijn momenteel wel alternatieven die in voederwaarde gelijk of minder kosten dan snippers. Het prijsniveau varieert sterk, afhankelijk van de kwaliteit. De eerste kwaliteit kost per ton € 39 (op basis van 22 % droge stof), maar mindere kwaliteiten al vanaf € 30. Dan gaat het om niet of niet volledig gestoomd product, met minder droge stof en met schilletjes.

Maisgluten is goed verkrijgbaar: leveranciers geven korting bij afname van grotere hoeveelheden.
De verkoop van perspulp loopt nog beperkt door.
De aanvoer van tarwegistconcentraat is normaal, maar de vraag is erg groot. Daardoor is de levertijd opgelopen tot 7 à 10 dagen.

Prognose: redelijk stabiele prijzen

Eén reactie

  • no-profile-image

    onbekend

    en grote volumes dumpen bij grote boeren .en de kleintjes langzaam de nek om draaien.
    boeren let op jullie worden genaait het is afval de fabriek krijgt er niks voor !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.