Rundveehouderij

Achtergrond

Lammerprijzen houden redelijk stand

Hoewel het islamitische Offerfeest, hét jaarlijkse hoogtepunt voor de schapenhandel, voorbij is, zijn de prijzen voor lammeren allerminst weg gezakt maar slecht licht verlaagd. De verlaging geldt uiteraard vooral voor de zware ramlammeren, die voor het feest altijd de sterke voorkeur hebben. Voor het beter luxe vlees is de vraag goed. Dat heeft alles te maken met de decembermaand, waarin luxe vlees meer aftrek vindt. Geleidelijk merkt de Nederlandse sector dat er concurrentie komt vanuit Engeland. De kwaliteit van de geproduceerde lammeren is er (mede dankzij inzet van Nederlandse fokrammen) beslist verbeterd, maar haalt nog niet het niveau van de echte Texelaar. Het aanbod slachtschapen droogt op, nu de selectie voor de vermeerdering gedaan is.

Prognose: stabiel, slachtschaap duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.