Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Hogere prijs net afgekalfde vaars

De melkveehandel vertoont al weken hetzelfde beeld: rust op de binnenlandse markt. Voor eersteklas melkkoeien is nauwelijks vraag, maar het aanbod is eveneens minimaal. Dat zal in januari mogelijk aantrekken, als seizoenstoeslagen in het melkgeld vervallen. Momenteel wordt maximaal geprofiteerd van het niveau van de melkprijs. Uit de gegevens over het aantal rundveeslachtingen blijkt een flinke aanvoer van uitgestoten koeien van tweede kwaliteit.
De exportmarkt is florissanter. In heel Europa is veel belangstelling voor vers afgekalfde vaarzen. Deze worden met €50 tot €100 boven de drachtige vaarzen gewaardeerd, ze brengen tot €.1050,- op. Het voordeel is dan ook duidelijk. Bij de huidige hoge voerprijzen is het prettig om van een nieuwe koe meteen optimaal rendement te hebben.

Prognose: Stabiele prijzen, exportvVaars iets duurder

Laatste reacties

  • no-profile-image

    nol

    Goede afgekalfde holstein vaarzen die maximaal 2 maanden gekalfd hebben brengen makkelijk 1150 euro op. Dus jou info komt zeker van de handel af. Eveneens als de prijs van nuchtere kalveren die jullie publiceren, die is ook altijd 30 tot 40 euro te laag

  • no-profile-image

    evert

    nol, heb verscheidene afgekalfde vaarzen die ik wil verkopen, kom even langs of bel even

Of registreer je om te kunnen reageren.