Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Geen stimulans verre export voor prijs slachtkoe

De structurele prijsstijging voor stieren in Noordrijn-Westfalen van de afgelopen anderhalve maand komt tot staan, maar de Duitsers rekenen wel op stabiel hoog prijsniveau. Grote stimulans is de onlangs heropende rundvleesmarkt in Turkije. De markt voor slachtkoeien heeft daarvan nog niet kunnen profiteren. Toch zal er op termijn binnen de Europese rundvleesmarkt een sneeuwbaleffect optreden. Per saldo trekt Turkije immers aanbod van de markt. Dat geldt vooral de lichtere stieren, tot 24 maanden. Daardoor komt er in Europa zelf ook meer ruimte voor afzet van betere kwaliteiten vlees van slachtkoeien.

Of in Nederland het effect van hervatte export naar Turkije groot zal zijn valt te bezien. De voorwaarden die gesteld worden aan de leverancier zijn zeer streng, slechts een paar slachterijen kunnen daaraan voldoen. Bovendien is de productie van vleesstieren in Nederland maar gering. Voor de betrokken veehouders is het uiteraard een welkome ontwikkeling.

Prognose Prijs slachtkoe onder druk

Eén reactie

 • no-profile-image

  vleesveehouder

  he man van de boerderij de stieren vliegen omhoog dan zal de koeienprijs net zo hard dadelijk gaan geloof toch niet in sprookjes.(stieren een + min 0.3 cent.
  en ken al meer dan 2000 stieren en 5000 rose kalveren die al verkocht zijn hier in de buurt .
  je zou gek zijn voor die prijzen nog aan een hollandse slachterij te willen leveren .
  de prijzen in nl gaan stijgen anders hebben ze niks meer te slachten

  gr vlees + vee handelaar

Of registreer je om te kunnen reageren.