Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Duitse quotumprijzen stevig gedaald

De Duitse prijzen voor melkquotum kwamen dinsdag 2 november uit op een dieptepunt. De Duitse boerenorganisatie, het Deutsches Bauernverband DBV, stelde voor Duitsland een gewogen gemiddelde vast van €0,07 per kg melk. Dat is de laagste prijs sinds de invoering van de Duitse quotumveiling in 2000. Ten opzichte van 1 juli jl. daalde het gemiddelde met €0,04. De prijs verschilt in de beide te onderscheiden West- en Oostduitse gebieden waarbinnen handel mogelijk is. In West daalde de quotumprijs €0,04 naar €0,08. De situatie in Oost bleef qua prijsniveau onveranderd op €0,03. Volgens de Duitse boerenbond werpt het aflopen van het systeem van melkquotering, per 31 maart 2015, duidelijk zijn schaduw vooruit. DBV voorziet een verdere daling van de quotumprijs op de komende veiling in april 2011, vanwege de omvang van het niet verkocht quotum.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wat maakt de productie in duitsland zo duur dat er maat 0.07 cent voor een liter betaald wordt??? Deze prijs staat in mijn ogen gelijk aan een quotumloos tijdperk, of zie het verkeerd.

 • no-profile-image

  melkboer

  In Duitsland is men al gewend aan het quotumloze tijdperk. Alleen in Nederland betalen we nog om te mogen produceren.
  Dus denk je nu echt dat er na 2015 europees gezien zoveel meer geproduceerd gaat worden?, ik denk alleen maar minder!! We moeten in Nederland niet denken dat wij ook maar iets voorstellen op de wereldmarkt!!!!

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Wat quotum betreft kunnen duitsers gewoon beter rekenen dan Nederlanders.
  Meer melken loont zich niet bij quota prijzen boven de 20 ct per liter.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Melkveehouder Duitsland Meer quotum loont zich niet met quotum prijzen boven de 10 cent. En onder de 10 cent kun je gaan rekenen. Het is lucht. En dat lucht is over enkele jaren niets meer waard.

Of registreer je om te kunnen reageren.