Rundveehouderij

Achtergrond

Worstkoe goed gevraagd

De veemarkten Utrecht en Purmerend verlaagden vorige week de notering voor worstkoeien met 10 cent. Het zal te maken hebben gehad met de kleine volumes die er worden aangevoerd, want juist de worstkoeien zijn prijshoudend verkocht. Het voorvlees is nu relatief beter te verwaarden en het aanbod van de lagere kwaliteiten koeien was niet groot. Het aanbod zou gezien de tijd van het jaar, waarin de uitstoot van de melkveehouderij normaal gesproken groeit, moeten groeien.

Tot dusver is de aanvoer per week echter weinig gewijzigd en overvloedig is het allemaal niet. Dat komt door activiteit op en de zorg voor het land, maar is ook structureel. Nederland heeft in het derde kwartaal ten opzichte van vorig jaar 13 % minder runderen geslacht.
In Noordrijn-Westfalen is het aanbod wel gegroeid en is de prijs van de P-koe wel gedaald.

Prognose: prijs stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.