Rundveehouderij

Achtergrond 276 x bekeken 1 reactie

Prijsstijgingen vochtige voeders

De belangstelling voor vochtige voeders is onverminderd groot. De afzet van aardappelpersvezels loopt zeer goed, het product is de laatste weken iets gestegen in prijs. De productie en aanvoer van aardappelsnippers is nog steeds matig, bij een goede vraag uit de markt. Perspulp is leverbaar vanaf €1,70 per procent droge stof, bij afname van grotere hoeveelheden is korting te bedingen.

De leverbaarheid van producten op basis van tarwegistconcentraat, zoals Grain Pro, is iets minder geworden als gevolg van beperkter productie. Op sommige producten zit een levertijd van een week. Mede onder invloed van verhoogde prijzen voor soja is de vraag naar bierbostel stevig, terwijl de brouwerijen maar matig produceren en dus niet overvloedig bostel ter beschikking hebben. Ook hiervoor gelden levertijden, oplopend tot veertien dagen.

De prijzen voor aardappelstoomschillen lopen sterk uiteen. De beste kwaliteit kost per procent droge stof momenteel €1,80. Tweede kwaliteit is met een prijs van €1 per procent droge stof aanzienlijk goedkoper. Dit houdt verband met mate van vermaling, ontsluitingsgraad, zetmeel- en asgehalte. Ook in aardappelsnippers is die bandbreedte in de prijs nadrukkelijk aanwezig. Eerste kwaliteit aardappelsnippers kost per ton €39,00 (22 % droge stof). De tweede kwaliteit is verkrijgbaar voor €32,50 maar dat betreft dan een niet of niet volledig gestoomd product met lager drogestof gehalte, met schilletjes.

Tot slot als prijsindicatie verse snijmais voor de kuil: €45 tot €47 per ton. Verse mais moet ca. €41 per ton kosten, uitgaande van 30 % droge stof. Ga uit van €1 per ton hogere prijs per procent stijging van dat drogestof gehalte.

Prognose: prijzen stijgen

Eén reactie

 • no-profile-image

  zuiden

  jullie geloven toch nog steeds in die bandieten ze spelen spelletjes de bijprodukten afzet is echt niet zo florisant als wat jullie beweren.
  het is immers afval en geen graan je kunt het ook niet daar mee vergelijken graan is immers een levensmiddel voor de mens en bijprodukten = (afval) .
  ik voorspel nu de koeienboeren weer voer hebben en de varkensprijzen niet rap gaan stijgen dat de bijproduktenhandel in elkaar klapt.

  gr veeboer zuiden

Of registreer je om te kunnen reageren.