Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Offerfeest stimuleert prijs rammetjes

De schapenmarkt is weer in beweging, nu het islamitische Offerfeest nadert. Op 16 november start deze driedaagse waarin traditioneel veel schapen geslacht en gegeten worden. Vooral de vraag naar ramlammeren, die de uitgesproken voorkeur hebben voor deze bestemming, trekt aan, resulterend in wekelijkse prijsverhogingen.

Zwaardere lammeren zijn om twee redenen wat minder beschikbaar. De warme zomer is niet bevorderlijk geweest voor de grasgroei en heeft ook nog eens geleid tot wat meer uitval onder de jonge rammetjes. De andere reden is het ieder jaar steeds enkele weken vervroegde tijdstip waarop de vastenmaand Ramadan en afgeleide feesten plaats hebben. Al met al leidt dat niet tot tekorten, maar het gemiddeld gewicht ligt lager.

Voor ooilammeren is de prijs stabiel gebleven. Voor bestemming Frankrijk geldt dat er concurrentie wordt ondervonden vanuit Engeland. Oude ooien zijn licht in prijs verlaagd, maar het aanbod zal nu de grote selectie is geweest terugvallen. Daardoor kan de prijs zich handhaven.

Prognose: Prijsstijging rammen en oude ooien

Eén reactie

  • no-profile-image

    S bremmer

    krijgen de muslims er dan vanwegen het feest gratis een paar hoge kap laarzen bij...Grijns.

Of registreer je om te kunnen reageren.