Rundveehouderij

Achtergrond 287 x bekeken

Melkvee alleen op export plaatsbaar

Het aanbod melkkoeien is verder verkleind, maar dat heeft geen effect op de prijs vanwege uitblijvende binnenlandse vraag. De Nederlandse melkveesector heeft tot nog toe flink gemolken en de voorraad voer gaat de komende tijd een belangrijke rol spelen. Voer is al duur en zal naar verwachting nog in prijs stijgen. De ruwvoervoorziening biedt veel onzekerheid. In grote delen van het land is de mais nog niet geoogst, doordat men het land eigenlijk nauwelijks op kon. In het Westen hebben sommige melkveehouders om diezelfde reden, te drassig land, de koeien al weken op stal. De tweede kwaliteit melkkoeien blijven eveneens heel lastig plaatsbaar.
De vaarzenexport kan het vergrote aanbod goed plaatsen, waardoor de vaarzenprijs eenvoudig stabiel kan blijven. In de vraag naar fokpinken komt wat meer schot.

Prognose: Prijs gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.