Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Meer aanbod slachtkoeien, beperkte prijsdruk

Het aantal slachtingen is na een dipje begin oktober duidelijk weer aangetrokken. Het aantal slachtingen groeit seizoensmatig. Ook neemt de aanvoer op de veemarkt in Leeuwarden de laatste weken toe, al is dat slechts indicatief gezien het relatief kleine volume. Hoewel de vleesprijs op basis van verkoop onder druk staat, kan de slachterij ‘vol’ en dus efficiënt draaien. De Duitse prijs (Noordrijnland-Westfalen) voor deze categorie slachtvee staat onder druk, maar voor de luxere slachtrunderen staat de prijs er stevig. Een en ander heeft te maken met de verdere ontsluiting van de rundvleesmarkt in Turkije, waaraan de Duitse slachterij ondanks strenge eisen (onder andere Halal-conform werken, keuring door Turkse veterinair) al redelijk kan voldoen. Er gaat een domino-effect vanuit, dat vooral ten goede komt aan de vraag naar O-kwaliteiten stieren.

Prognose: prijs stabiel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Pedro

    Over circa 2 a 3 weken komen er weer minder koeien op de markt want dan staan de meeste koeien weer binnen en zijn de vetweiders ook geslacht ! Dus dan zal de kg. prijs wel weer aantrekken ! De slachterijen kunnen de runderen best verwerken en ik vind het een goede zaak dat er ook koeien naar Duitsland en Belgie gaan voor de slacht want dat is beter voor de handel !

Of registreer je om te kunnen reageren.