Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Flauwe handel in koopmelk

Aan- en verkoop van melkquotum is in de afgelopen week stroef verlopen. Er was weliswaar iedere dag wel handel, maar per saldo kwam er meer aanbod dan vraag. De prijs voor koopmelk kwam daardoor onder druk en resulteerde in een iets lagere prijs rond €19,40. Het volume was aan de kleine kant voor dit seizoen, met transacties in de orde van grootte 20.000 tot 30.000 met uitschieters van 50.000 kg. Wat gekocht werd ging naar boeren die niet langer willen wachten op prijsverlaging om hun quotum aan te vullen. De melkaanvoer was dan ook flink in augustus, bijna 5 % boven augustus 2009. Bij leasemelk was het beeld weinig anders: relatief kleine transacties en lichte druk op de prijs, waarbij voor lage vetpercentages leasemelk een tikje hogere prijs te realiseren was. De slappe handel is in meerdere regio’s vooral het gevolg van aandacht voor de ruwvoervoorziening. Kuilvoer is maar matigjes binnen, de maisoogst is momenteel zeer belangrijk.

Prognose: prijs stabiel

Eén reactie

  • no-profile-image

    weg


    Weg met die handel.

    Niks aan te winnen

Of registreer je om te kunnen reageren.