Rundveehouderij

Achtergrond 9 reacties

Vrouwen gaan over de centen

Vrouwen zitten te telebankieren en hebben daardoor goed zicht op de geldstromen. Zij bezuinigen dan ook als het moet.

Ze wil maar niet overwaaien, de financiële crisis. Boerinnen maken zich dan ook, veel meer dan hun mannen, zorgen. Zij zijn meestal degenen die telebankieren en al doende hebben zij goed zicht op de geldstromen. Zij zijn dan ook vaak degene die het budget naar beneden toe bijstellen. De aanschaf van nieuwe kleding wordt uitgesteld en in de winkel wordt zorgvuldig op koopjes gejaagd. Dat zijn zaken waar de man zich meestal nauwelijks mee bemoeit.

Het gevolg is dat ze beiden heel verschillend reageren als ik vraag of ze wegens de crisis bezuinigingen hebben ingevoerd. ,,Nee”, zegt de man. ,,Ja”, zegt de vrouw. Vervolgens kijkt de man vragend opzij. ,,O ja? Waar bezuinigen wij dan op?”
Ze vertelt het hem nog een keer, maar omdat hij niet telebankiert, en daardoor niet het overzicht heeft, vergeet hij het ook snel weer. Hij herinnert zich dat hij goedkopere tepelvoeringen heeft gekocht, maar verder? Goed, de aflossingen liggen even stil en die nieuwe trekker komt er voorlopig niet. Maar dat voelt niet echt als bezuiniging. Het doet geen ‘pijn’, want de dagelijkse werkzaamheden veranderen er niet door.

Als je alleen de boeren spreekt, is het net of het allemaal wel meevalt. Ach, er zijn wel wat zorgjes, maar niet heel veel ‘want je kunt er toch niks aan doen.’ Bezuinigen? ‘Nou, niet echt want het vee moet toch eten.’ Het geeft een vertekend beeld. Er zijn wel degelijk zorgen en er wordt wel degelijk bezuinigd. Maar daarvoor moet je bij de vrouwen zijn. Die gaan over de centen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  binnen

  bezuinigen in de privé-sfeer is vooral emotie.....................
  Als het bedrijf financieel niet goed loopt, zal je dat privé nooit weg kunnen bezuinigen. Daarvoor is de bedrijfsomzet (en het omzet-tekort) simpel gezegd gewoon te groot.

 • no-profile-image

  prutser

  de meeste mannen zullen ook niet zo gauw toegeven als er ergens op bezuinigd moet worden, spreken, als mannen onder elkaar niet altijd de waarheid als het over sex of over geld gaat!

 • no-profile-image

  man die over de centen gaat

  Dan word het hoogtijd dat ze het de man laat doen komt er te minste wat actie wand zo kan het niet !!!!!!!!! Of lees maar verder babyboer dat geld ook hier voor

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Hoezo vrouw gaat over de centen? Welke vrouw? Bestaat er wel een vrouw?
  Kan het in ieder geval niet merken dat er een vrouw er maar ook over gedacht heeft om over mijn geld te willen gaan.

 • no-profile-image

  boerin

  Ach vrijgezel. Wordt wakker. Je moeder natuurlijk. Die haalt de boodschappen, en bepaalt wat voor eten en drinken / welk merk er op tafel komt. Welk waspoeder er in de wasmachine gaat en als het tegenzit ook welke / wat voor soort kleding de mannen dragen.
  Dan kun jij nog net kiezen in wat voor kroeg jij je biertje/borrel haalt .

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Blijkt maar weer: wie te veel alcohol nuttigt weet niet meer wat er wordt gezegd. Boerin wordt eens nuchter.

 • no-profile-image

  kan t

  Mijn vrouw was net aan het telebankieren en zegt: Goh kun je de boerderij niet per direct opzeggen. Ik zat onze uitgaven door te nemen en jeetje wat is dat abbonnement duur. En wat staat er eigenlijk nog voor nuttigs in dat blad. Hee Magreet je hebt gelijk

 • no-profile-image

  Han

  Als alle boer zelf de boekhouding deden en de zorg hadden over de geldkraan waren er minder boeren dan nu. Er zijn de nodige aspirant jonge boeren die afhaken zogauw ze zelf de papierkraam op hun bord krijgen van de oude baas en bazin (zijn ouders) en afgezien van het werk ook de realiteit i.edere betaaldag weer duidelijk wordt. Dan wordt duidelijk hoeveel deze hobby kost<.

 • no-profile-image

  B. Kuipers

  Bezuinigen op de tepelvoeringen, die man in t artikel is goed bezig.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.