Rundveehouderij

Achtergrond

Hans Puttenstein

Hans Puttenstein wordt de nieuwe voorzitter van de Holland Holstein Herds. Op de jaarvergadering van HHH op 12 april 2010 zal hij de voorzittershamer overnemen van Johan Schep.

Hans Puttenstein (39) is melkveehouder in Kamperveen. Samen met zijn vader houdt hij zo'n 55 melkkoeien, voornamelijk roodbonten. Hans is een groot liefhebber van mooie koeien en keuringen. Met zijn eigengefokte Marie 55 (v. Taco) werd Hans bij het grote publiek bekend. Marie was de allereerste roodbonte middenkampioen op de NRM 2006 en was ze kopkoe voor de Nederlandse afvaardiging op de Europese keuring. De afgelopen HHH show werd Delta Anny, een Classicdochter, reservekampioen bij de roodbonte vaarzen. Anny heeft Hans in gezamenlijk eigendom met Jan de Groot. Wellicht nog bekender is Hans zijn stalfavoriet Doortje 2370 (v. Bevnick), de oud NRM kampioene. Hans kocht haar aan tijdens de beëindigingsveiling bij de familie Veneklaas-Slots. Doortje werd, met Hans aan het halter, op de HHH 2008 kampioene bij de oudere roodbonte koeien.

Naast zijn bestuurswerk bij HHH is Hans ook vice voorzitter van het Platform Roodbont en voorzitter van de wintershow in Zwolle.

Johan Schep heeft de HHH organisatie in de 6 jaar dat hij voorzitter was, geleid naar een meer professionele organisatie, waarbij het werk nog altijd door de leden melkveehouders en vrijwilligers wordt uitgevoerd. De oprichting en het succes van de Young Breeders vindt hij één van de mooiste initiatieven die onder zijn voorzitterschap zijn ontstaan. “Ik ben met enorm veel plezier voorzitter, echter ik vind ook dat bestuurlijke vernieuwing nodig blijft en daarom geef ik met veel vertrouwen het stokje over aan Hans.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.