Rundveehouderij

Achtergrond 411 x bekeken

Meer vaarskalveren als Nuka opgezet

Vraag en aanbod van Nuka’s lopen deze week gelijk op. Er is iets meer vraag doordat vleeskalverhouders de rosé-kalveren jonger afvoeren en de hokken snel weer vol willen hebben. Hierdoor loopt de prijs van de Nuka’s iets op.
Import van Nuka’s vult de vraag mooi aan. Het aanbod vanuit Duitsland is flink aangetrokken. In de maanden juni, juli en augustus kwamen er vooral vanuit Duitsland meer kalveren op de Nederlandse markt. Er is genoeg plaats voor deze kalveren.
Vanuit nederland komen er meer vaarskalveren op de markt doordat melkveehouders strenger selecteren binnen de veestapel. De export van vaarzen loopt moeilijk en hierdoor kiezen de melkveehouders ervoor om de vaarskalveren van de mindere koeien aan de handel te verkopen. De prijzen van de vaarskalveren, zowel zwart- als roodbont, zijn dan ook nauwelijks gestegen.
Kruisling kalveren gewild
De betere kwaliteit Nuka’s zijn gewild en zijn goed in prijs gestegen varierend van 5 tot 10 euro per kalf. Ook de kruisling kalveren zijn gewild en gestegen in prijs.
De normale holstein-kalveren zijn wel iets in prijs gestegen, maar minder gewild.
Het verschil in kwaliteit tussen zwart- en roodbonte kalveren verdwijnt zo langzamerhand.De fokrichting van melkveehouders met roodbonte melkkoeien gaat richting de zwartbonte holstein-fokkerij en dat betekent minder goede vleeskwaliteit van de roodbonte kalveren. De verwachting is dat de prijzen gelijk blijven tot oktober wanneer de vraag waarschijnlijk terugloopt.

prijshoudend

Of registreer je om te kunnen reageren.