Rundveehouderij

Achtergrond 11 reacties

Geen zin meer

Ik ben het beu om de steeds langer wordende lijst wanbetalers af te bellen. Ik stop met bekappen, de handel in vooruitbetaalde bedrijfsmiddelen gaat gewoon door.

Begin september staat de volgende lading bezuinigingen klaar om in Letland door de regering te worden ingevoerd. Deze keer zijn de grondeigenaren aan de beurt, dus weer de boeren. De eigendomsbelasting op grond moet fors worden verhoogd om de compleet lege staatskas te vullen. Dat heeft sowieso geen zin, want daarin lijkt een heel groot gat te zitten. Iedere cent die er in wordt gegooid is direct weg…
Zelfs de ambtenaren (politieagenten, leraren etc.) worden nu ontslagen. Dan ben je als land toch wel erg ver heen.

Met een melkprijs die in het beste geval niet hoger is dan 20 eurocent en een kostprijs die om en nabij de standaard West-Europese ligt, is het schrapen om rond te komen voor de meeste melkveehouders in Letland. Investeringen liggen stil. Zelfs het klauwbekappen is naar een zo schamel aantal teruggelopen dat de laatste klauwbekapper nu ook de laan is uitgestuurd. Dat is niet alleen jammer voor ons, maar ook voor de melkkoeien natuurlijk, want de omstandigheden in Letse stallen zijn meestal verre van ideaal.

Wanbetaling neemt hand over hand toe

Ik heb er eenvoudig geen zin meer in om iedere week de steeds langer wordende lijst met wanbetalers rond te bellen en te vragen of ze alsjeblieft een gedeelte van de rekening kunnen betalen. Eigenlijk deed mijn vriendin dat, maar de zware gevallen bel ik altijd zelf. En aangezien we steeds meer zware gevallen krijgen is het nu genoeg.
Ook heb ik geen zin meer om sponsor te zijn van de Letse staat. Iedere maand lonen (met steeds meer belasting) betalen is nog tot daar aan toe, maar om dan ook nog eens iedere maand 21 % BTW af te dragen, wetende dat het een jaar kan duren voordat de rekening ook werkelijk betaald wordt, is mij te gek.

En rest de vraag wat we dan gaan doen. Geen zorgen, de verkoop van producten loopt nog steeds goed (met vooruitbetaling natuurlijk). En verder staan er nog een paar nieuwe ideeën op stapel die ook binnenkort uitgevoerd gaan worden.
In de tussentijd: iemand nog interesse in een tweedehands hydraulische klauwbekapbox, model SA0039 van Wopa? Ik heb er nog een aantal staan.

Foto

Hens Mekking

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Hoi Hens,

  Zijn dit die licht modellen of die zwaardere? Slijpschijven etc, ik heb wel intresse. Je hebt mijn mail adres wel.
  Jammer dat het zo moet.

  Groet,

  Jeroen

 • no-profile-image

  piet

  ik heb wel intesse in een klauwbekap box maar mag ikm dan wel wat later betalen???

 • no-profile-image

  Hens

  @ Jeroen: Ik ben dit weekend in LV, ik zal eens kijken wat er allemaal precies in voorraad is.

  @ Piet: En dan mag ik straks zeker jou ook iedere maandag opbellen?

 • no-profile-image

  Jeroen

  Hens, ik kan een hoop wel gebruiken,(mijn telefoon staat uit op maandags) Dus zeg maar wat je hebt, anders kan je me wel bellen.

  Jeroen

 • no-profile-image

  Erik v Grinsven

  Wat is de vraagprijs voor de kapbox?

  GR ERIK V.GRINSVEN

 • no-profile-image

  A. Boerkamp

  Ik heb wel interesse in de klauwenbox. Graag verdere informatie ( prijs, levering, transport) via mijn mailadres.
  A. Boerkamp

 • no-profile-image

  Hens

  @ Boerkamp, Erik en Jeroen: Ik zal jullie uiterlijk dinsdag een reactie sturen.

 • no-profile-image

  Aart van Ommeren

  Dag Hens,

  Wij hebben een melkveebedrijf in de buurt van Gdansk/ Polen. Hiervoor hebben wij interesse in een box zoals jij die aanbiedt. Graag via mailadres de gegevens als deze nog te koop zijn.
  Eventueel af te halen als aanhangwagen achter de auto?

  A. van Ommeren

 • no-profile-image

  wiebe Terpstra

  Hey hallo, ik heb nog belang bij een klauwbekapbox SA0039 zou ik de prijs misschien mogen weten? (die staat er niet bij) stuurt u mij SVP een berichtje terug, ik wil m'n geld hiermee gaan verdienen, groetjes en tot horens.

 • no-profile-image

  Jan-Willem

  Hallo,
  Heeft u nog klauwbekap boxen staan? Ik heb er eventueel intresse in.
  Kunt u mij mailen?
  Groet, Jan-Willem

 • no-profile-image

  Theus

  Hallo,

  momenteel ben ik op zoek naar een 2e hands bekapobox. Als u er een of meerderen heeft staan dan kunt u mij tot oudjaarsdag op het volgende nummer bereiken: 0575 555412 en in het nieuwe jaar op 004915115861046.

  Groet Theus

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.