Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

CBL woedend op boeren

Melkveehouders blokkeerden vanmiddag het distributiecentrum van supermarktketen C1000 in Woerden. Met tractoren werd de toegang tot het distributiecentum afgesloten.

Volgens het detailhandel-magazine Distrifood kunnen de C1000-supermarkten hierdoor tijdelijk niet beleverd worden. De actie is volgens DDB de eerste in een reeks blokkades. Eerder al gingen melkveehouders in België over tot actie door melk op de snelweg te dumpen. In andere landen, zoals Frankrijk en Duitsland, leveren verschillende boeren geen melk meer aan de fabriek. DDB roept nu ook Nederlandse boeren op om in actie te komen.

Verkeerde zondebok

Supermarktkoepel CBL heeft inmiddels woedend gereageerd op het boerenprotest bij het distributiecentrum van Schuitema. “Een blokkade waar de consument de dupe van wordt kan niet anders dan averechts werken, juist nu we in gezamenlijkheid in de keten werken aan oplossingen. Het groepje boeren dat nu protesteert creëert hun eigen werkelijkheid die door weinigen gedeeld wordt. Door de verkeerde zondebok aan te wijzen en zichzelf tot slachtoffer te benoemen, plaatsen zij zichzelf steeds meer buiten de discussie over oplossingen”, aldus Marc Jansen, Directeur Consumentenzaken en Kwaliteit van het CBL.


Klik hier voor meer foto's

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  van dongen

  Het word tijd dat de boeren de prijs voor hun produkt bepalen, en niet de supermarkten.
  Alles wat de boer koopt voor input (voer, kunstmest, maiszaad, medicijen, veearts loonwerker en zo voort) heeft een prijskaartje wat ook heel normaal is, behalve het produkt wat de boer verkoopt!! (wat dus niet normaal is) Als de boer geluk heeft krijgt hij een fooi, maar meestal kan de boer er geld bij leggen.
  Als de diesel duu is dan berekend de transporteur dat door in de rekening, wel, nu word het tijd dat de boer zijn kosten ook door gaat berekenen, geen geld = geen melk .... dat simpel. Als dat bedrijfs-beeindiging betekend ook goed, want dat was er dan toch wel van gekomen.

 • no-profile-image

  kriskras

  het is tijd dat de boeren eens het kot afbreken! altijd maar goedkoop voedsel produceren voor dat ondankbaar werkvolk dat ons langs de baan verwijt voor vuile boer , vandaag nog meegemaakt met trekker en maiskar !

 • no-profile-image

  CBL

  Marc Jansen is ver over de houdbaarheidsdatum. Zijn domme uitspraken zijn koren op de molen van de blokkerende boeren. Laat hem eens een cursus commicatie volgen.

 • no-profile-image

  ed

  zulke acties kunnen wel degelijk resultaat opleveren maar dan wel massaal overal op het zelfde tijdstip ,niet een distributiecetrum nee alle centra en als iedereen dan maar doorzet levert dat gegarandeerd resultaat Ik zie het al als zulke moeilijke toestanden b.v. in havens zouden zijn denk je toch zeker niet dat de vakbonden een beetje hier en beetje daar gaan staken

 • no-profile-image

  mart

  europese overproductie van melk/vlees veroorzaakt druk op markt zodoende europa deels van de landbouwproducten op de wereldmarkt moet verkopen... deze wereldmarktprijzen staan qua kostprijs niet in verhouding tot de kostprijs van europese landbouwproducten... dit gegeven zal de komende jaren steeds duidelijker worden, en er zullen steeds minder boeren in europa in staat zijn in de race te blijven... supermarkten maken enkel gebruik van deze situatie, net zoals europese boeren jarenlang gebruik maakten van overproductie en dumpen van melk/vlees in derde landen doormiddel van export subsidies... nu is het aan de vakman, de rekenaar enkel voor hen is er toekomst... enkele jaren geleden moest er quotum bij, nu moet er af.. mart, boer op zoek naar toekomst buiten europa

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.