Rundveehouderij

Achtergrond

Blank kalfsvlees goed aan de prijs

Op dit moment is er veel aanbod van kalfsvlees. Zowel het aanbod van blank als rosé is ruim. De prijs van blank kalfsvlees blijft stijgen, deze week komt er weer 0,03 cent bij en komt de prijs uit op €4,37 per kg geslacht gewicht. Afgelopen week is er veel handel gedaan. Naast veel aanbod van kalveren is ook de vraag naar vlees groot. De vraag naar blank kalfsvlees in Frankrijk is zelfs zeer goed, gevolgd door Italië die kwa prijs een stap op de plaats maakt. Wel zijn de grondstofprijzen voor melkpoeder stijgende en dat merken de kalverhouders nu. Nu de prijzen van blank kalfsvlees goed zijn proberen de kalverhouders de kalveren zo vroeg mogelijk te leveren.
Oudere rosés stagneert
De markt voor de oudere rosés stagneert. Er is na de zomervakantie geen tot weinig vraag meer vanuit Frankrijk. Veel kalverhouders hadden nog de hoop dat de prijs naar de 3 euro zou gaan, maar zien nu in dat dit niet het geval is en gaan nu toch leveren. Omdat in oktober traditioneel gezien minder vraag naar vlees is en de prijs zou kunnen dalen, leveren veel kalverhouders nu de oudere rosés eerder en lichter af, om nog snel een ronde te kunnen draaien voor 2010 als de premies losgekoppeld gaan worden.
Voor de jonge rosés is er meer vraag met een stabielere prijs. Door de goede prijs van de jonge rosés maken meer kalverhouders de keus om jonge rosés op te zetten. Er is genoeg aanbod aan kalveren, alhoewel ze duurder zijn dan vorig jaar.

Rosé stabiel, blank mogelijk iets stijgend.

Of registreer je om te kunnen reageren.