Rundveehouderij

Achtergrond

iSeed voor graszaad

iSeed wordt al enkele jaren met succes op maïszaad ingezet. De coating die zorgt voor meer planten en betere wortelontwikkeling is er nu ook voor graszaad.

In het najaar is er bij inzaai van gras geen startgift van stikstof meer toegestaan. Voor een fosfaatgift ontbreekt vaak de ruimte binnen de gebruiksnorm. Om graszaad zonder bemesting toch een vlotte start te geven levert Agrifirm graszaad met een iSeed-coating.

iSeed zorgt voor een snellere beginontwikkeling van het grasplantje. Doordat al een flinke wortelmassa is ontwikkeld, kan de plant sneller overschakelen naar de bodemvoorraad. Dit resulteert in meer planten en daarmee onderdrukking van onkruid.

Gras is onkruid te snel af

Het fosfaat en de stikstof in de coating hebben een hoog werkingspercentage, wat zorgt voor een goede wortel- en beginontwikkeling. Tevens wordt het onkruid niet meer bemest, waardoor het zich minder snel ontwikkeld. Hierdoor krijgt het gras een flinke voorsprong en kan bespuiting meestal achterwege blijven.

Ook bij doorzaai van gras in een bestaande zode is iSeed ideaal. De coating zorgt voor een nog snellere start van het graszaad. Graszaad met iSeed kan nog tot laat in het najaar worden gezaaid.

Vierde zak niet duurder

iSeed is verkrijgbaar op de grasmengsels Extra Smakelijk en Combi Maaien. Het vraagt wel een investering, want standaard kost Extra Smakelijk €175 per ha en als iSeed-variant €300 per ha. Dit najaar heeft Agrifirm een actie waarbij iedere vierde zak de prijs van een standaardmengsel heeft.

Meer informatie bij Agrifirm in Meppel, telefoon (0522) 26 89 86.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.