Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Nederlandse handel

Schippers kwam deze week bij ons aan de deur. Eigenlijk gebeurt het niet eens zo vaak dat een verkoper van een bedrijf zomaar langs komt om te proberen handel binnen te halen.

Schippers bedrijf is gevestigd in Lacombe, in centraal Alberta. Zijn salesman gaat nu rond bij vooral de dairy, hogs, goats, poultry &sheepfarmers (rundvee-, varkens-, geiten-, pluimvee- en schapenhouders) om te proberen nieuwe klanten te krijgen. Wat Jeroen Bos (in het Engels laat hij zich Jim noemen) vooral erg vond is dat de boeren hier meer betalen voor de producten. Zo gaf hij als voorbeeld een paar winterlaarzen. Schippers verkoopt die voor $139,95. Bij de concurenten hier in de buurt gaan ze voor $179,95 de deur uit. Dat is wel even $40 verschil op alleen een paar laarzen. Zo noemde hij nog een paar voorbeelden.

Hij legde ook uit waarom Schippers lagere prijzen kon hanteren. De schaalgrootte van een bedrijf telt mee. Een groot bedrijf kan grotere aantallen inkopen waardoor de transport- en opslagkosten over meer stuks verdeeld worden. Schippers is een bedrijf dat al meer dan 40 jaar zijn sporen heeft verdiend in Nederland. De laatste 10 jaar is het bedrijf druk in de weer om zijn positie wereldwijd te versterken. Het is nu al meer dan 5 jaar in Canada actief.

Jeroen kwam bij ons langs om een pregnancytester voor geiten te laten zien. Een hele investering, het apparaat kost $2.495. Dat is voor een beginnende goatfarmer zoals ik te duur. Maar het is misschien wel wat om een tester met een aantal andere geitenhouders te kopen. Als je nagaat dat de veearts rond $3 per geit vraagt om te testen, dan is het apparaat er zo weer uit bij gezamenlijk gebruik. De tester kan ook gebruikt worden bij schapen en varkens. Schippers had er volgens Jeroen/Jim in Canada al 350 van verkocht.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jeroen

    Schippers hoofdsponsor van Boerderij?
    Twee weblogs al voor Schippers? :-)

Of registreer je om te kunnen reageren.