Rundveehouderij

Achtergrond 8 reacties

Een dagje weg

We hebben sinds kort iemand die bij ons kan melken. Het is daardoor makkelijker om eens een dagje uit te gaan. Daar hebben we direct gebruik van gemaakt.

Woensdag was onze trouwdag en om die een beetje te vieren zijn we met ons gezin een dagje naar Waterton geweest. Maar voordat we weg konden, hebben we eerst in het land nog even de risers gemarkeerd. Dat zijn de aansluitpunten voor de irrigatie-bomen, de wheelmoves. De buren zouden namelijk starten met maaien, en ze moeten die risers niet omver rijden.

Waterton is een Nationaal Park in de Rocky Mountains op ongeveer anderhalf uur rijden. Het is er nog ongerepte natuur. Verschillende wegen leiden er naar toe. Op de heenreis zijn we over Cardston gereden, terug via Pincher Creek.
Ook al zijn we al heel wat keertjes in Waterton geweest, het blijft mooi. Onderaan in de bergen ligt het dorpje Waterton met verschillende eetgelegenheden en souvenirwinkeltjes. Er vaart een mooie rondvaartboot over het grote meer, die hebben we verleden jaar genomen.
Aan de overkant van het meer zit je in Amerika. Daar kan je dan een klein uur van de boot om er wat rond te wandelen. Als je langer wilt neem je gewoon 1 of 2 boten later weer terug.

Waterval en herten

Onderaan in het dorp is een grote waterval. In het dorpje zie je veel herten. Een schitterend gezicht, ze liggen en lopen overal gewoon rond. Onze dochter waagde het om er een heel voorzichtig te aaien. Het dier vond 'alles' okay.
Je kunt ook met een weg helemaal door de bergen, als ik het goed heb 18 kilometer omhoog. Het eindpunt is Cameron lake. Hier kan je een kano of een waterfiets huren, maar je kan er ook gaan hiken (wandelen). Onderweg naar boven zijn er verschillende plaatsen waar je kunt stoppen, en je kan ook daar een pad de bergen in nemen om te gaan lopen.

Beren langs de weg

Wij zijn deze keer naar het Red Rock Canyon gereden. Deze weg loopt wel wat omhoog, maar lang niet zo hoog als naar het meer. Deze weg staat erom bekend dat er vaak beren langs of in de buurt van lopen. Gerard is hier geboren, maar hij zag een paar jaar geleden pas voor het eerst een beer.
Dit jaar hebben we het goed getroffen, want in totaal hebben we er vijf gezien. Twee ervan liepen dicht langs de weg. Meestal kun je al zien waar ze zijn, want dan staan er veel auto's stil. Wij zagen de zwarte beer deze keer het eerst. We waren er eigenlijk al voorbij, maar vlug op de rem en weer achteruit. Ondertussen zat er al een andere auto achter, dus maakten we hen even duidelijk dat er een beer zat. We kregen volop de kans om foto's te maken, want hij was zich tegoed aan het doen aan de bessen. Verleden jaar vertelden ze op de rondvaartboot, dat een beer elke dag in de (na-)zomer vele kilo’s bessen eet.

Foto's: Hennie Klok

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  arie maas

  ha hennie, wat voor irrigatiesyteem gebruiken julli een pivot of liniar en wat merk ??

 • no-profile-image

  Riekie

  wauw, bij ons een dagje uit is meestal naar een pretpark, maar dit is veel mooier en leuker!!!

 • no-profile-image

  Hennie

  Hallo Arie,
  Wij hebben wheelmoves, het zijn 5 foot wheels en 5 inch pijpen, waderain's, Ze doen ong. 400 gallon per minuut per kwart mile. Met ruwe weg 45-50 psi.

  Groeten,
  Hennie

 • no-profile-image

  Boerin

  Hennie, erg mooie foto's. Zo kunnen we ook een beetje een idee krijgen hoe het er uit ziet.
  Succes

 • no-profile-image

  corrie

  Hoi Hennie, dit is nog eens een goede tip om deze kant van Alberta tebezoeken. Wij gaan elke 3 jaar op famillie bezoek naar Canada. Meestal naar Ontario daar zit het grootste deel van de famillie.In 2011 plaanen we weer om naar Red Deer tegaan naar de fam . van den Bosch en trekken we er altijd een weekje rond. Leuke foto,s

 • no-profile-image

  Hennie Klok

  Hoi Corrie,

  Wel als jullie naar het zuiden gaan trekken, de koffie is bruin. Tegen die tijd reageer je maar een keer op een stukje van me, en dan zal ik ons adres doorgeven.
  Ik ben juist van de week in Red Deer geweest, het is daar een erg mooie omgeving.
  Groeten Hennie

 • no-profile-image

  Drees van Middendorp

  Mooie foto`s van southern Alberta, kan me voorstellen dat je daar met plezier rondrijd, Heb zelf in de jaren zestig In Fort Macleod gewoont, en ga er nog steeds graag naar toe, vooral de rout over hwy 6 naar Pincher, met in het westen de Mountains en aan de ander kant de prairie met al zijn pracht, leuke weblog, Keep the good things coming, groeten uit Ederveen

 • no-profile-image

  Anja

  Inderdaad, 't is hier prachtig! Gelukkig mag ik hier elke dag van genieten. En Drees, (1ste reactie dit artikel) een hartelijke groet van die dêêre van je neef Bartus, van Kloas en Ant....
  En Hennie laat ze in Holland nog maar veel genieten via je blog!
  Groetjes!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.