Rundveehouderij

Achtergrond

Wiebelstroom geeft stress

Gisteravond begon het al: wiebelstroom. De lampen flikkerden, sommige lampen gingen heel zacht branden. Het geeft stress in het bedrijf en in huis.

Stress op de boerderij. Gisteravond begon het al: wiebelstroom. De lampen flikkerden, sommige lampen gingen heel zacht branden. De kinderen en ik zaten verdiept in een leuke film, dus we probeerden het nog te negeren... totdat de DVD natuurlijk ook uitviel. Het regent hier al dagenlang, dus ik dacht nog dat het daar wel mee te maken zou hebben.

Maar als de lampen en de DVD speler uitvallen dan doet de melkmotor het ook niet. Wout is er een groot deel van de nacht druk mee geweest. Als de koeltank uitgezet werd, ging het weer goed en kon er gemolken worden. Maar toen vanmorgen na het melken de koeltank weer ingeschakeld werd ging het weer mis.

Dus de electricien maar gebeld. Natuurlijk gebeuren storingen altijd in het weekend. Maar we hebben inmiddels goede contacten en nu, een paar uur later, is het probleem verholpen. Het probleem is niet begonnen bij de koeltank, de kabel tussen de electriciteitsmast en onze centrale was waarschijnlijk beschadigd. Nu zit er een -veel dunnere- tijdelijke kabel tussen.

Hoewel echte stress ons dit keer bespaard is gebleven is het schrikbarend hoezeer dit soort dingen de gang van zaken ontregelen. Natuurlijk op de boerderij, maar zelfs ook in huis. Ook al had ik vanmorgen 1001 dingen te doen, de wiebelstroom maakte dat ik níks meer uit mijn handen kreeg. Dan maar even koffie zetten... o nee, geen stroom. Dan doe ik even een wasje in de machine... o nee, dat heeft weinig zin. Dan maar even de emails bekijken.... eehm. Onthand, dus.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.