Rundveehouderij

Achtergrond

Klant bedrogen in de supermarkt

Klanten worden gelokt met lage prijzen in de folders en in de kaartjes op het schap. De kassa leert wat anders in Hongarije.

Toen mijn vrouw en dochter gisteravond laat thuis kwamen van onze verre buur Tesco, wist ik niet wat ik hoorde. Ze was door de filiaalhouder omgekocht (met waardebonnen en kadootjes), zodat ze zou zwijgen over de door haar vastgestelde prijzenfraude.
Evian-water stond voor 300 forint genoteerd op het schap. Bij het scannen verscheen 408 forint op het digitale schermpje van de kassa. Ook enkele chocoladerepen lieten andere, duidelijk hogere prijzen zien dan waarvoor ze in het schap lagen.
Nadat mijn vrouw daarover een opmerking maakte tegen de cassiere, werd ze onmiddellijk naar een kantoortje gebracht met de smeekbede te zwijgen over dit gegeven.

Ik vrees dat dit maar een topje van de ijsberg is. Hongaren zijn trouwe vergelijkers van prijzen, ze bekijken alle plaatjes in de folders. Ik vermoed dat de supers daarvan gretig misbruik maken om zo de lichtgelovige Hongaren te laten opdraaien voor die snoeiharde concurrentieslag die hier bezig is.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.