Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Staatssecretaris bepleit eerlijke melkprijs

De Duitse staatssecretaris voor landbouw, Gerd Müller, pleit voor eerlijke prijzen voor melkveehouders in zijn land.

In een brief aan de het Hauptverband des Deutschen Einzelhandels (HDE), de Duitse brancheorganisatie van supermarkten, waarschuwt hij supermarktconcerns voor de gevolgen van de prijsgevechten die zij onderling leveren. "Deze gaan ten koste van de overige deelnemers in de voedselketen", schrijft de Duitse staatssecretaris.

Volgens Müller hebben grootgrutters bij de lopende onderhandelingen met de zuivelindustrie over de leverantiecontracten voor de komende maanden de kans een positief signaal te geven via "faire, kostendenkende prijzen ten behoud van de melkproductie in Duitsland."

De HDE is het niet met Müller eens. De bond meent dat hij de schuld voor de sterk gedaalde melkprijzen te eenzijdig bij de supermarkten legt. De prijsdaling is naar de visie van de HDE een gevolg van de wereldwijd toegenomen melkplas.

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Aan de

    Zie je nu wel, ook de supermarkten weten dat er teveel melk op de markt is. Met die gegevens is het makkelijk onderhandelen. Pas wanneer het aanbod zakt onder de vraag, gaat de melkprijs weer omhoog. Niet eerder, dit is in de geschiedenis al vaak voorgekomen. Boeren doe er je voordeel mee op Europees niveau.

Of registreer je om te kunnen reageren.