Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

LTO vreest nog niet voor afkeuren derogatie

LTO Nederland maakt zich nog geen zorgen dat Nederland geen derogatie zou krijgen van de Europese Commissie in het vierde actieprogramma nitraat.

Dat zegt mestspecialist Peter Brouwers van ZLTO in reactie op de waarschuwing van landbouwminister Gerda Verburg dat de derogatie mogelijk in gevaar is omdat de totale stikstofproductie in Nederland is toegenomen. Brouwers: "We moeten deze cijfers goed bekijken voordat we een oordeel kunnen vellen. De afgelopen jaren lag de export van vee op een laag niveau als gevolg van de besmettingen met blauwtong. Hierdoor was meer vee aanwezig. Als dit de toename van het de stikstofproductie heeft veroorzaakt, is dit een duidelijke oorzaak."

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    jopiesnel

    We leveren als landbouw alleen maar in, ze moeten ook een keer zeggen tot hier en niet verder want de Nederlandse overheid verschuilt zich altijd achter de regels van Brussel maar de andere Europese landen intepreteren de regels zo dat `t voor hun eigen landbouweconomie goed uitvalt maar Nederland moet zonodig `t braafste en beste jongetje van de klas zijn en hun eigen landbouw wordt de nek omgedraaid

Of registreer je om te kunnen reageren.