Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Kampioenen!

Onze jongste twee kinderen zitten sinds afgelopen winter op judo. Een ervan won zelfs de wisselbeker van de vereniging. En moeders heeft er een baantje bij.

Twee van onze kinderen zitten sinds afgelopen winter op judo. Het was de bedoeling dat alleen onze jongste zoon erop zou gaan. Maar de eerste paar keren mochten de broers en zussen ook meedoen als ze dat leuk vonden. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want onze dochter deed direct mee en was er helemaal weg van.
Het is echt een gezellig clubje. Sommige ouders zitten iedere woensdagavond aan de kant toe te kijken. De eerste 25 minuten worden besteed aan warming-ups, wat behoorlijk intensief is.

Nieuwe functie

Er werd mij al gelijk gevraagd of ik de functie van secretaresse in het bestuur van de vereniging op me wilde nemen. Degene die de functie vervulde, had er geen zin meer in. Ze had het ondertussen ook al een jaar of acht gedaan en haar kinderen waren allang van judo af.
Dit jaar zijn er alleen maar kinderen van Hollandse komaf als nieuweling bijgekomen. De meeste kunnen nog steeds Nederlands verstaan en praten. Ook de instructeurs zijn allebei vanuit Nederland geëmigreerd.

Prijswinnaars

De vereniging is meer dan alleen sport. Zo was er met de kerst een gezellig avondje met donuts en frisdrank, later op de avond voor de gevorderden en oudere jongens een biertje erbij.
Op 25 maart was het alweer de laatste avond van het seizoen en werd de wisselbeker uitgereikt aan twee personen, een voor de junioren en een voor de senioren. Binnen die twee groepen waren er ook nog twee kleinere trofeeën: een voor degene die de meeste vordering had geboekt en een voor degene die het trouwst was komen opdagen.
Onze dochter kreeg de wisselbeker, waar ze uitermate trots op is. Maar ik moet er bij zeggen dat de vereniging probeert een van de prijzen aan een meisje te geven. Zij was de beste van de vier meisjes in haar groep. En ook deze avond werd afgesloten met donuts en frisdrank.

foto's: Hennie Klok

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jacqueline

  En het heeft ze beslist geen windeieren gelegd. De meiden hier staan hun "mannetje" tegenwoordig. Zijn voor niets en niemand bang. Ik denk alleen dat mijn meiden er volgend jaar niet meer bijzijn. Merel is ook lid van de Junior Lifeguard Club en die zwemmen tegenwoordig op woensdag en vrijdag en dat vind ze leuker. Jammer, maar we zien wel.

 • no-profile-image

  Hennie

  Hoi Jacqueline,

  Ja het is goed voor hun self-exteem, kan het hier ook wel merken. Jammer dat ze w.s volgend jaar niet meer komen, maar een beetje afwisseling is ook mooi voor ze.
  Groeten Hennie

 • no-profile-image

  Familie Rijkse

  Ha Klokjes!

  Wow!!! Zeg maar tegen de Johan en Josie dat we trots op ze zijn!! En op Rick natuurlijk voor zijn Air Cadets!!

  Love de Rijkses

 • no-profile-image

  eric

  Wat fijn dat jullie dat daar kunnen doen. Ik zoek al tijden naar een club hier in het noorden om met Karate verder te gaan. Ik ben in mei in Calgary voor een seminar en moet dus behoorlijk reizen om te kunnen blijven leren. Laat ze dit maar doen. het is de beste manier van sporten en leren die er is.

 • no-profile-image

  Hennie

  Tot voor lang waren er zelfs 2 groepen in Picture Butte. Maar volgens zeggen de afgelopen winter alleen de Judo groep. Maar in Lethbridge is er wel meer te vinden waar je je op kan 'uitleven'.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.