Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Boer Frans koopt Yvon Jaspers

De VION-fokveeveiling op het bedrijf van de familie Tijman op Smeijers in de Lutte was alleen al in naam hoogwaardig. Onder meer Jennifer Lopez, Daphne Bunskoek, Amy McDonald en Anni Friesinger kwamen onder de hamer.

Ook Angela Merkel, Femke Halsema, Simone Kleinsma, Hilary Clinton, Gerda Verburg en Hanja Maij-Weggen kwamen afgelopen dinsdag voorbij. Toch zorgden deze klinkende namen niet voor spectaculaire prijzen. Gemiddeld werden de 50 melkkoeien voor €1.050 per stuk verkocht.
963 Fortina bracht met €1.850 het meest in het laatje. Op de voet gevolgd door 964 Alida (€1.750) en 970 Jodelahiti. Daphne Bunskoek deed het met €1.600 ook zeker niet slecht.

Boer Frans liet zich tijdens de veiling niet onbetuigd. Hij ging met drie melkkoeien naar huis. Opvallend genoeg zat ook Yvon Jaspers hierbij.
Veilingmeester Jan Aantjes was na afloop gematigd tevreden. „Het was stralend weer en daardoor waren er weinig bezoekers. De veiling was stroef, zeker aan het begin.”
Volgens Aantjes zaten de kopers niet te wachten op koeien met een hoge melkproductie. De voorkeur ging uit naar jonge dieren met een goed exterieur. Die melkkoeien brachten het meest op.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Eeuwige fan van Vonneke met zen boot op zee ter ho

    Heeft Vion nog geen schatting gemaakt wat de echte Jaspers zou opbrengen op een veiling?
    Boerderij zou het altijd eens kunnen testen met een nepveiling online zoals troostwijk het kan .

Of registreer je om te kunnen reageren.