Rundveehouderij

Achtergrond

SRone mestrobot

GEA Farm Technologies heeft nu ook een mestrobot in zijn productlijn opgenomen. De SRone is met verschillende schuifbreedtes verkrijgbaar.

GEA Farm Technologies komt met de SRone. De mestrobot onderscheidt zich volgens de leverancier door zijn eenvoud en degelijkheid. De mestrobot heeft een aandrijving op twee wielen. Het meer dan 425 kilo eigen gewicht zorgt voor een goede grip en maakt de mestrobot tot de zwaarste in de markt.

Drie schuifbreedten

Uniek is ook de zeer hoge capaciteit van de SRone. Bij een looptijd van 19,5 uur per dag en een arbeidssnelheid van 4 m per minuut kan de SRone tussen de 6.000 en 8.600 m² staloppervlak schoonmaken. De SRone is beschikbaar in drie schuifbreedtes: 1,40 meter, 1,70 meter tot zelfs 2 meter. Een minimumlaadtijd van 4,5 uur aan het laadstation, bij voorkeur ’s nachts, laadt de accu’s en maakt de SRone startklaar voor de volgende dag.

Stil en veilig

De SRone is wendbaar en reinigt alle hoeken en kanten optimaal en geluidsarm. De SRone kan binnen twee meter volledig draaien en heeft een hoge duwkracht tot 100 kg. De geïntegreerde veiligheidsschakelaar stopt de robot bij een overschrijding van het maximum duwvermogen en start een uitwijkmanoeuvre. Doordat de SRone zich geruisloos en met een lage snelheid door de stal voortbeweegt wordt onrust in de stal voorkomen. Ook de diergerichte constructie zorgt voor een directe acceptatie van de koeien en daarmee een stressvrij stalklimaat. De bruto verkoop adviesprijs is € 15.100.

Meer informatie: bij de GEA-dealers of GEA Westfalia Surge Nederland BV, (036) 5471040, www.gea-farmtechnologies.com

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.