Rundveehouderij

Achtergrond

Vita Matic droogvoerbak

Hendrix UTD komt met een bak voorraadvoedering bij kalveren. Dat maakt het voeren van kalveren eenvoudiger en de kans op voerfouten nihil.

Met de Vita Matic krachtvoerbak kunnen kalveren brok uit voorraadvoedering opnemen. Met een draaiknop is een doseerschuif in te stellen zo in te stellen dat er een beetje voer in de vreetruimte ligt. Als de kalveren het wegvreten, valt er weer nieuw bij.
Er mag niet te veel voer in liggen. Dit verminderd de kwaliteit van het voer, omdat de kalveren het met hun speeksel bevochtigen.

Secuur ophangen

De bak is 75 cm hoog, 60 cm breed en 30 cm diep. De voerbak kan daarmee 40 kg brok bergen. Iedere bak heeft drie vreetplaatsen. De locatie van de voerbakken in de stal is belangrijk. Ze moeten zo worden opgehangen dat ze goed bereikbaar zijn voor de kalveren. Maar ze moeten ook goed bereikbaar voor de boer, zodat ze eenvoudig te vullen zijn. De hoogte van de vreetruimte gemeten van de vloer tot de bovenkant van de rand is 50 cm voor kalveren van rond de 2 maanden tot maximaal 70 cm voor kalveren van 5 tot 6
maanden leeftijd.

Onbeperkt hooi en brok

De speciale kalvervoerbak is ontwikkeld voor melkveebedrijven die het Vita Compleet Concept toepassen. Bij deze nieuwe aanpak heeft jongvee tot een leeftijd van zes maanden vrije opname van speciaal krachtvoer en hooi. Veehouders die dit voersysteem toepassen noemen gemak en veiligheid als belangrijkste pluspunten. Door minder rantsoenovergangen heeft Vita Compleet ook een positief effect op de gezondheid en de groei van jongvee.
De prijs van de Vita Matic ligt rond de €125,- en de Vita Compleet Biks kost ongeveer €29,- per 100 kg.

Meer informatie: Hendrix-UTD 0800-rundvee oftewel: (0800) 7863833, www.hendrix-utd.nl

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.