Rundveehouderij

Achtergrond 6 reacties

Verburg dé landbouwpersoon van 2009

In agrarisch Nederland zetten minister Verburg (LNV), Antoon Vermeer (ZLTO) en Sita Keimpema (DDB) de toon in 2009. Dat vindt althans het Boerderij-Lezerspanel.

Wie was dé agroman of -vrouw van 2009? Die open vraag heeft Boerderij de voorbije weken voorgelegd aan het Lezerspanel. En het antwoord is duidelijk: de grootste groep, 12 procent, kiest voor minister Gerda Verburg van landbouw. Zij is voor een op de acht panelleden kennelijk het meest toonaangevend of beeldbepalend geweest in het jaar dat nu bijna achter ons ligt.

ZLTO’er Antoon Vermeer op nummer 2

Met maar een kleine achterstand op de landbouwminister komt de vertrokken ZLTO-voorzitter Antoon Vermeer bij het Boerderij-lezerspanel uit de bus als nummer 2 in het rijtje van belangrijkste landbouwpersonen van 2009. Ook in andere verkiezingen komt Vermeer naar voren als invloedrijk, zo niet ronduit machtig. Het is ook terug te zien in het panel. Voor 11 procent is Vermeer dé landbouwman van 2009 geweest.1

Nummer 3: Sieta Keimpema van de DDB

Nu het zeker voor melkveehouders roerige 2009 praktisch achter de rug is, kiest 8 procent van het lezerspanel een ander als meest beeldbepalend: Sieta Keimpema, voorzitter van de Dutch Dairymen Board (DDB). Zij is voor een behoorlijke groep dé landbouwvrouw van 2009 geworden.

Siem Jan Schenk, Albert Jan Maat en Janneke Snijder

Natuurlijk worden nog veel andere bekende landbouwpersonen (BL’ers) genoemd. Siem Jan Schenk van LTO staat op nummer 4. Hij is voor 6 procent dé landbouwman van 2009 geweest. Voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland en VVD-Kamerlid Janneke Snijder worden allebei door 3 procent genoemd als dé landbouwpersoon van 2009. Zij delen daarmee de vijfde plaats.

Ikzelf, mijn vrouw, en zeker niet Marianne Thieme

Daarnaast zijn er nog talloze anderen die volgens de deelnemers aan de enquête hun stempel op het landbouwjaar 2009 hebben gedrukt. Dat kan Yvon Jaspers van Boer zoekt Vrouw zijn, een van de boeren in dat tv-programma, of gewoon het deelnemende panellid zelf. Een enkeling zegt: mijn vrouw. Niet iedereen heeft dus voor een BL’er gekozen. Liefst 2 procent zegt: ik ben zélf de landbouwpersoon van het jaar. Een enkel panellid schrijft wie het vooral níet moet worden. Daarbij worden dezelfde minister Verburg genoemd en dierenvoorvechtster Marianne Thieme.

Word ook lid van het lezerspanel

Wilt u ook uw mening geven? Geef u dan op voor het Boerderij-Lezerspanel!

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk

  Verburg ?????????????/ Minister tegen landbouw

 • no-profile-image

  Ed Bakker

  IK hoop dat u dit zelf leest .
  Ik vind minster Gerda Verburg gewoon geweldig . Ze is bepaalt niet op haar mondje gevallen , als de zogenaamde natuur en dierenbeschermers het te bont maken kan ze in nette duidelijke voor iedereen bergrijpbare taal vertellen dat het gezeur afgelopen moet zijn en gewoon doorgewerkt moet worden. Bovendien ziet ze er leuk uit.
  In de laatste dertig jaar dat ik hier in canada ben hebben we maar twee goede landbouw ministers gehad Whelan voor de federaal en Jean Garon provinciaal en die kregen ook veel commentaar maar nu worden ze zowat de hemel in geprezen

 • no-profile-image

  Henk

  Na Gerrit Braks heb ik geen goede minister meer voor landbouw gezien , enne , Verburg ziet er leuk uit ? Smaken verschillen zullen we maar zeggen .

 • no-profile-image

  arie maas

  ja sommige personen gaan graag over"lijken" om bekend te worden. Hoe komt het toch dat jullie in Nederland tegenwoordig toch zulke waardeloze ministers van landbouw hebbe. HH landbouwers denk toch eens na je wordt als stront behandeld.

 • no-profile-image

  Sloofje

  Welke zotten hebben deze lijst samengesteld en waarom staan er geen Sloofjes en andere werkezels op de lijst?

 • no-profile-image

  wouter

  hoe is het mogelijk dat een minister waaronder het plukken van boeren een nationale sport is geworden de landbouwpersoon van 2009 is? ieder jaar worden er weer regelingen bedacht waaraan het volgende jaar uiteraard (siem jan lto let even op) heffingen betaald moeten worden zo ook de derogatie!! nadat u allen ieder jaar inlevert op u premie begint lnv (nu met nieuw logo) nu ook met rekeningen sturen. best collega's wanneer is genoeg genoeg?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.