Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Grenzen bewaken

Een bedrijf kan je helemaal opslokken. Gelukkig is er een plek om je gevoelens neer te leggen en te delen.

Hij bestaat nog maar net, de website www.vrouwvanboer.nl. Er was veel heisa over. De initiatiefneemsters durfden namelijk te beweren dat het leven op een boerderij niet zo rooskleurig is als sommige tv-programma’s doen voorkomen. Het is niet alleen maar gezellig samen koffiedrinken en kalfjes voeren. Het is vooral veel uren maken (hij) en zien dat je intussen het gezin draaiende houdt (zij).

Dat de oprichtsters van de site dat voor de hele wereld durfden te zeggen, maakte wat los. De website wordt goed bezocht. Meestal door vrouwen. Kennelijk hebben ze er behoefte aan even van gedachten te wisselen met ‘soortgenoten’. Er zijn twee onderwerpen die frequenter dan de rest bezocht worden: het algemene onderwerp ‘Vrouw van Boer’ en het specifieke onderwerp ‘Schoonouders’.

Beide vallen niet mee, zo blijkt uit de reacties. Het is goed dat er een plek is om gevoelens kwijt te kunnen en te delen. Anders blijf je ermee zitten, want eens temeer blijkt dat het lastig is om binnen de grenzen van het bedrijf ook je eigen grenzen aan te geven en te bewaken.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    herwin

    dit is de eerste weblog van Margreet zonder reacties. Het blijkt maar weer eens dat boeren totaal niet emotioneel (willen)zijn en daardoor moeilijk met hun partners kunnen meeleven. Eeen beetje meer inleving en begrip jegens je wederhelft kan geen kwaad

Of registreer je om te kunnen reageren.