Rundveehouderij

Achtergrond 327 x bekeken 2 reacties

Boeren balen van perceelcorvee

De massale perceelscorrectie door Dienst Regelingen valt niet goed bij het Boerderij-lezerspanel. Bijna een op zes panelleden wil de correctie terugdraaien of aanpassen.

Het is altijd makkelijk: hakken op ‘de overheid’. Terecht is kritiek dus ook vast niet altijd, op ‘de ambtenaren’, ‘de hoge heren in Den Haag’, de ‘bureautijgers op de ministeries’ en ga zo maar door. Maar toch: bij de door Brussel opgedragen correctie door Dienst Regelingen (DR) van alle (!) landbouwpercelen in Nederland bekruipt menigeen weer zo’n gevoel. Zoals het er nu naar uitziet, is de Nederlandse landbouw na die oppervlakteherziening opeens 2 procent van zijn areaal ‘kwijtgeraakt’. Menig boer blijkt opeens hectares minder te hebben. Maar… klopt dat wel?

Veel boeren vertrouwen de perceelscorrectie niet

Bij veel leden van het Boerderij-lezerspanel leeft in ieder geval scepsis. Zij zijn ontevreden over de bij hun percelen toegepaste correctie. 15 procent van de panelleden vindt de door Dienst Regelingen uitgevoerde correctie niet goed uitgevoerd en wil die correctie weer corrigeren. Nog eens 35 procent heeft de correcties nog niet gecontroleerd, maar verwacht ook het werk van DR nog eens over te moeten doen.

Nieuw administratief corvee

Als het lezerspanel de maat der dingen is, ziet een groot deel van de landbouw zich zo de komende tijd verplicht tot nieuw administratief corvee. En dat vanwege een overheid die altijd roept de administratieve lasten te willen terugdringen. En het houdt hier niet op.
Later gaat Dienst Regelingen die gecorrigeerde correcties weer corrigeren. Over elkaar aan het werk houden gesproken!

Word ook lid van het panel

Geef ook uw mening en word lid van het lezerspanel!

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de Boer

  Wij kunnen onze percelen niet in beeld krijgen. Navraag van D.R. geeft als antwoord: na 15 januari 2010 proberen. Maar wel even vòòr 1 april a.s. je correcties opgeven.Dan is men ineens wel strikt met termijnen. Mijn vraag is: waarom nog een dure instantie als Kadaster in stand houden, als dit van bovenaf zo gemakkelijk anders wordt ingevuld. En het eeuwige excuus: regel van EU, dat gaat er steeds minder soepel in.Nederland heeft steeds bewezen Roomser dan de paus te zijn.

 • no-profile-image

  kremer

  Kadastraal heb ik 42,7 hectare land.
  Volgens LNV heb ik nou 36,39 hectare oftewel ik heb 6 hectare sloten, dit is gewoon van de zotte.
  Mijn toeslag rechten worden vergoed over 40 hectare, die kan ik dus niet volledig innen, dit is diefstal.
  2 Percelen naast elkaar worden door LNV al jaren gezien als 1 perceel hoewel er wel water in de sloot staat, hoezo foto's.

  In het kader van openbaarheid van bestuur vraag ik de brief ter inzage van min. verburg, onze inkomens toeslagen zijn toch ook openbaar???

Of registreer je om te kunnen reageren.