Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Kleine wereld

Soms is de wereld wel erg klein. Bekenden komen zo ongeveer uit de lucht vallen.

Afgelopen week was ik ’s morgens om een uur of half acht over de vorst aan het schijfeggen. Dat is eigenlijk de enige grondbewerking na de soja-oogst. Ik zag een luchtballon laag over het bos scheren. Ik twijfelde wat, maar pakte toen toch mijn camera en ging in mijn pick-up op weg.

Montreal-corridor

De twee ballonvaarders maakten met gebaren duidelijk dat ze wilden landen. Prima, zet hem daar maar neer. Het is toch maar een graanstoppel, waarin ze geen schade kunnen aanrichten. We maakten een praatje over de sloot. De ballonvaarders mochten niet verder, anders zouden ze in de Montreal-corridor terechtkomen, de zone die gereserveerd is voor vluchten van en naar de twee grote vliegvelden bij Montreal. Vandaar dat ik hier nog nooit eerder een luchtballon had gezien.

Fles champagne

De vaarders kwamen uit Vankleekhill, zo'n 40 km ten westen van ons. Ik vroeg of ze misschien Eric Jaring kennen, een goede vriend van me. De ballonvaarder keek me met grote ogen aan en zei: ,,Ja, en weet je wat, zijn twee dochters van 11 en 13 jaar zitten in de volgwagen die daar aan komt rijden.” Toen die meiden mij daar zagen, waren ze door het dolle heen. Een grote verrassing voor ons alledrie!
De ballonvaarder stond er op me een fles champagne te geven.
Toen ik even later thuis kwam en de fles op tafel zette, vroeg mijn vrouw waar ik die dan wel zo vroeg op de morgen vandaan had?” ,,O”, antwoordde ik, ,,die champagne is uit de lucht komen vallen.” Ik zette de fles op tafel en liep weg, mijn stomverbaasde vrouw achterlatend.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Ed !
  Zie ik hier een Case IH schijfeg ?

 • no-profile-image

  Ed Bakker

  Zoals ik er naast zat met het caliber zit u er naast met het merk het is een 18 voets Allis Chalmer

 • no-profile-image

  Bert

  Daar kunnen de NL ballon vaarders nog wat van leren. Bij jullie vragen ze of ze MOGEN landen.als we het nieuws zagen dit jaar uit NL dan lijkt het dat ze daar niks vragen maar gewoon doen en nog grote mond hebben.
  Bert

Of registreer je om te kunnen reageren.