Rundveehouderij

Achtergrond

Agriled Red stalverlichting

Agrilight introduceert stalverlichting met ingebouwde nachtlamp. Het armatuur is voorzien van geïntegreerd led-licht, waarmee de controleronde uit te voeren is zonder het vee te storen in hun nachtrust.

Agrilight b.v. introduceert een nieuw armatuur, de Agriled Red. Dit armatuur is het eerste armatuur op de markt dat is uitgevoerd met een geïntegreerd led-nachtlicht voor rundvee. Door het combineren van een 'hoge druk natrium' of 'metaal halide lamp' (250 en 400 Watt) met led-verlichting weet Agrilight het beste uit twee verlichtingswerelden samen te brengen. Agrilight betitelt de ontwikkeling van de Agriled Red als het begin van een hele nieuwe generatie stalverlichtingsarmaturen.

Ongemerkte controleronde in de nacht

De zes powerled’s waarmee de Agriled Red voor rundvee is uitgerust, zorgen voor een monochromatisch rood licht dat fungeert als nachtlicht. De LED verlichting is een prettige verlichting om de controleronde uit te voeren zonder het vee te storen in hun nachtrust. Door integratie van dit nachtlicht in het armatuur, is het niet langer noodzakelijk om twee armaturen naast elkaar te hangen. Dit scheelt in de installatiekosten en ook het schoonmaken gaat sneller.

Verder hebben de lampen een lange levensduur en is het armatuur energiezuinig door toepassing van led-technologie. Dit zorgt ervoor dat het armatuur goed scoort binnen de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV). De Agriled Red is voorzien van de gepatenteerde AL2007 reflector, die zorgt voor een uniforme en egale lichtverspreiding in de stal. Een uniforme lichtverspreiding heeft een bewezen positief effect op het dierenwelzijn.

De Agriled Red is leverbaar vanaf januari 2010. Afhankelijk van het aantal Watt's en de lichtbron varieert de prijs tussen € 350 en €400. (excl. btw).

Meer informatie bij Agrilight b.v. in Monster, tel. (0174) 28 72 87.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.