Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Multi Separatie Unit voor SAC FutureLine melkrobots

Veilig emmers met gesepareerde melk legen en reinigen. Het kan nu sneller en makkelijker met de Multi Separatie Unit van SAC. De separatie komt daarmee buiten de robotruimte.

De robotarm van de FutureLine melkrobots van SAC kan bij gespiegelde opstelling twee boxen bedienen. De robotarm schiet daarbij flitsend snel heen en weer. Daarom is de robotruimte beveiligd. Zodra iemand de robotruimte betreedt, schakelt het systeem vanzelf uit. Het legen en reinigen van separatie-emmers kan dus niet zonder dat de robot stilvalt. Daar heeft SAC nu een veilig alternatief voor ontwikkeld: melkseparatie buiten de robotruimte.

Separatie in andere ruimte

De zogenoemde Multi Separatie Unit (MSU) kan geplaatst worden in een (natte) werkruimte, tot een afstand van ruim vier meter van de robot. De maximale afstand is afhankelijk van de toevoer van perslucht en melkslang.

De RDS FutureLine herkent alle koeien meteen vanaf het eerste bezoek zonder tussenkomst van de boer. Het is van belang dat de robot continu ongestoord zijn werk kan doen en de ontwikkeling van een multi separatie unit buiten de robotruimte draagt hier wezenlijk toe bij. Men kan op ieder gewenst moment van de dag de gesepareerde melkemmers legen.

Op bestaande systemen te bouwen

De MSU is op ieder robotsysteem van het FutureLine model toe te passen. Dus ook de in gebruik zijnde melkrobots kunnen ermee worden uitgerust. Er is (evenals bij de FutureLine robot zelf) gekozen voor een duurzame rvs-uitvoering, met kunststof opvangemmers, die op hun beurt eenvoudig zijn te ledigen en schoon te houden.

Ombouwen kost €1.900

Het ombouwen van bestaande systemen naar een externe MSU kost €1.900 (excl. btw). Bij alle nieuwe systemen wordt de vinding, die vooral tijdwinst en arbeidsgemak oplevert, standaard meegeleverd.

Meer informatie bij SAC Nederland bv in Deventer, tel. (0570) 62 17 00.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Frank

  Mooi systeem, het is zeker een aanvulling. Komt er ook een mogelijkheid om de filterbuis buiten de robotruimte te monteren? dan hoeft de veehouder alleen maar voor schoonmaakwerk bij de robot te komen, en is de robot 100% inzetbaar per dag.

 • no-profile-image

  Gerrit Aanstoot

  SAC is altijd bezig met het ontwikkelen van haar producten en wensen van de klant, als het de wens van de klant is om het filter te kunnen vervangen buiten de robot ruimte, heeft SAC daar ook een oplossing voor.

 • no-profile-image

  Jan

  Koop gewoon een Lely, heb je dat gedoe niet en heb je twinfilter in schone ruimte. Ideaal

Of registreer je om te kunnen reageren.