Rundveehouderij

Achtergrond 8 reacties

Koffie met een scheutje alcohol

De colafles bevatte geen water maar bijna pure alcohol. Als je daar koffie mee brouwt smaakt die niet, maar het helpt die wel goed tegen verkoudheid.

Op een van de ochtenden dat ik op het Oezbeekse bedrijf rondliep, maakte ik met de vertegenwoordiger die de koeien en de stal had geleverd koffie op het bedrijfskantoor. We haalden water in de ligboxenstal. Ik had niet genoeg gehaald dus pakte de andere adviseur een colafles met water uit de koelkast. Die schudde hij leeg in het koffiezetapparaat.

Koffie met een luchtje

Na enkele minuten was de koffie klaar en hij schonk de koffie in. Er zat wel een beetje een vreemde geur aan.
Hij rook eraan en zei dat er volgens hem wodka bij zat. Die moet dan in de colafles hebben gezeten. Vervolgens roken we daar aan, en ja, een duidelijke wodkalucht. Hij had er echter niet veel van in het koffiezetapparaat gedaan, dus zou dat wel meevallen, want bij het koken van het water zou het meeste wel verdampt zijn.

Trui uit na wodka-koffie

Ik dronk de koffie met een bijsmaakje. Maar na één slok kreeg ik al een warme keel en langzaam maar zeker kreeg ik het heel heet. En dat terwijl ik al dagen verkouden was. Mijn neus begon te lopen en heet, heet, dat ik het kreeg! Mijn trui moest zelfs uit.
Dat moest dan van de wodka komen en dat om half 9 ‘s morgens. We hebben de rest van de koffie maar weggegooid.

Zuivere fabrieksalcohol

Toen de manager binnenkwam vroegen we hem wat er nu in die colafles zat (zie foto). ‘Zuivere alcohol van de fabriek’, was het antwoord. Nu was wel duidelijk waarom ik het zo heet kreeg van de koffie, want dat was dik 90 procent alcohol. Maar het baatte wel, ik voelde me stukken beter en mijn neus zat niet meer verstopt. Je wordt alleen wel duizelig van zulke koffie op een nuchtere maag.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Bert,


  Volgens mij was de herkomst van die russische ,,cola" een eigen fabrikaat en niet uit de fabriek.
  Alhier zou ik uit een commu.frigo nooit zoiets nemen want ook hier word wiskycola in kleurloze toestand geschonken.
  In oost Europa word nu eenmaal grootschalig gestookt in het zwart .

 • no-profile-image

  boer harms

  Mooi stukje Bert.Ik heb al je stukjes gelezen.Je beleeft nogal eens wat daar.
  Ga zo door met je verhalen

 • no-profile-image

  Ed Bakker

  Bert zoals ik ook al eens aan arie gescheven heb denk ik nog altijd dat je in rusland niet meetelt als je niet minstens 1liter vodka kan drinken en daarna gewoon kaarsrecht weg kan lopen dus je wordt nu langzaamaan een echte rus
  (p.s. wil jij tegen arie zeggen dat mijn
  @mail weer eens niet werkt wij zijn de allerlaatste op onze lijn dat geeft nog al eens storingen)

 • no-profile-image

  Bert

  Hoi Ed.Laatste keer dat ik je reactie beantwoorde was van uit Oezbekistan.
  En Arie kwam later bij me hier en zei van.Ik heb je reactie aan Ed paar keer moeten lezen voor ik hem begreep.Ik zei ja dat kan wat ik had geen koffie met alcohol maar alcohol met koffie op.Dus ik denk dat het aan jouw gedestilleerde tomaten sap heeft gelegen dat je het niet snapte
  Zal Arie je reactie door geven.Maar weet niet waar Arie nu is.Heb hem al 2 weken niet gezien.En laatste keer zei Arie ik ga naar een gebied heen daar is geen telefoon en geen internet.Maar zei hij daar zijn vele hectaren maar GEEN ploeg.Dus Arie is daar denk ik.
  Maar geen nood als Arie in de buurt is komt ie wel. Want alleen wij hebben drinkbare koffie. Over die liter wodka Ed. Och weet het niet.Ik kan een lieter op en recht lopen maar als ik die % alcohol via bier drink kan ik niet meer recht lopen. Dus ik weet niet Ed wat is nu kunnen of niet kunnen.
  Ed ik vind jouw reacties die je schrijft op blogs mooi man.Altijd iets goeds en opbouwends er in.Of gewoon vragen die je hebt er in.
  Vond jouw oude trekker blog mooi.en die bieten op kop van een ander die was echt.Ik blij in 60 te zijn geboren want ik had al zo`o`o`n grote schurft aan bieten om dat ik moest helpen om gewoon de hoeken uit te trekken waar rooier draait.En jij deed hele hectaren met hand.
  Zal onze Arie de reacties door sturen met DHL. Misschien komen die daar wel waar Arie nu is.
  Groeten Bert
  Kazakhstan

 • no-profile-image

  Bert

  Hoi Boer Harms
  Snap wel is niet je echte naam.Boer Harms gebruik ik hier nog wel eens.Is gewoon een hoe zeg ja dat?Start punt of van kleins af aan gehoord te hebben slogan.
  Ja beste Harms ik maak veel mee.En probeer dat dan op een blog uit gelegd te krijgen.
  Krengen blogs moeten kort,vast en vol zijn zegt Robert altijd tegen me.En dan is het soms toch dat ik denk van zo snappen de mensen het niet en komt niet over zoals ik het bedoel of gewoon verkeerd over.Wat we mee gemaakt hebben.Onze beste Robert zegt dan van Bert jij schrijft heel veel en je schrijft met gevoel,Maar ik moet er EEN pc blaadje van maken.Alles er in en niks er uit.
  Boer Harms.Ik probeer om te blijven schrijven .Ik vind het zelf mooi om een blog van me te zien en dan reacties er op(meestal) en dat geeft inderdaad van doe het en schrijf.Met 2 vingers duurt het zo lang en dan heb ik 3 blaadjes vol en Robert maakt er dan 1 blog van.HEB ik daarom zo lang zitten kopjes vernielen?
  Maar echt onze reageer Harms ik probeer wat ik zie in woorden om te zetten.Maar vaak is het zo.Heel gewoon wat ik zie en dan later verrek dat was een mooie geweest.Maar foto apparaat niet bij me gehad. Nu al weer stuk. Ik ging over hek heen en foto apparaat zat er bleek later tussen. Ding kapot vind ik erg want is gewoon een onvoorstelbaar ding.Klein en iedereen heeft het maar maakt zo`n mooie foto`s zonder dat je zelf er verstand van moet hebben.Hoop is betaalbaar om te maken.
  Dus boer Harms. Ik zal mijn best doen voor meer.
  Ga je goed en laten we lol hebben in 2009.Rommel maken doen andere wel die dat zogenaamd mogen.
  Bert
  Kazakhstan

 • no-profile-image

  Bert

  Ha vlegel nu weet ik wie je bent.
  Mijne beste boer Harms.Bedankt kerel. dus je bent nog bezig met de vlees handel. hoop loopt nog aardig. Op je vraag voor hier heen vlees. moeten we opletten he. spionnen van je lezen het ook. Ha HA.
  Maar je mag sturen geen probleem.maar jij zorgt dat je het door de douane krijgt. want dat is moeilijker dan wanneer je het met paard en wagen van uit Spanje of Portugal naar hier zou moeten brengen.De douane is een eigen wereld aan het maken hier. waar de baas van het land nog geen weet van heeft.
  Dus ik zie wel een stout paarden komen over maand of 2?
  Ga je goed Paul
  Groeten
  Bert
  Kazakhstan

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Wat een lol koffie met alcohol. Echt een bakje proost.

 • no-profile-image

  cena

  ik zoke en job

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.