Rundveehouderij

Achtergrond 24 reacties

Kleine groep boeren verpest het imago

Een vaste kern lezers reageert altijd boos op alles wat geschreven wordt. Dat mag, maar verpest deze kleine groep op die manier niet het imago van vele boeren?

De meeste boeren die ik spreek, zijn leuke mensen. Goed opgeleid, goed op de hoogte van wat er speelt en sociaal zeer bevlogen. Ik vraag me daarom wel eens af wat de boeren bezielt die reageren op weblogs. Neem nou mijn stukje over ‘Jeuk achter de gulp’. Over de mogelijkheid van zoönosen die via ongewassen handen overwandelen van vee naar de mannelijke geslachtsdelen. Dat kán. En ik denk maar zo: een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Het stukje is iets van 3.000 keer gelezen. De webmaster hier kan dat allemaal nagaan. Van die 3.000 lezers schreven 13 lezers een reactie. Ik geef er enkele weer:
1. Waarom doet Boerderij toch zaken met Margreet Welink?
2. Heeft Margreet soms zelf jeuk achter de gulp?
3. Wat een lullig onderwerp.
4. Is wel eens onderzocht of Marokkaanse schapenhouders hier vaker last van hebben?

Het maakt mij niet uit hoor, iedereen mag zijn zegje doen. We leven in een vrij land. Maar er is een vaste kern die altijd boos reageert op alles wat er geschreven wordt. Het mág, maar kan het zijn dat door reacties zoals hierboven genoemd, een hele kleine groep reageerders het imago van de rest van de boeren verpest?

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  guus

  Zou je de fout niet best bij u zelf zoeken dan .......................

  Je berichten trekken op niks , geen verhaal

  Boerderij , doe zo verder en iedereen zegt jullie blad op , en terecht , ik hoor ook de reacties op Margreet

 • no-profile-image

  Harm

  Ik ben het met Margreet eens! Een klein beetje kritiek moet kunnen, en eigenlijk is het vaak nog wel grappige kritiek ook!

 • no-profile-image

  .

  pot verwijt de ketel

 • no-profile-image

  Jeroen

  Dus er mag niet gereageerd worden door mensen, die reageren. Dit omdat het imago schaadt?

  Voorbeeld. Als een marokaan iets verkeerd doet, is ons geleerd om ze niet allemaal te verwijten/over de kam te scheren. Maar in deze situatie is het anders.

  Of het in de weblogs aanhalen van vrouwen vaak gehinderd op een bedrijf ivm met werkkleding. Daar scheer je ook elk bedrijf,terwijl er ook genoeg bedrijven zijn, die wel bedrijfskleding voor vrouwen en mannen hebben liggen.

  Of wel met andere woorden, het is net hoe de wind waait?

 • no-profile-image

  Jeroen

  Nog een opmerking terzij.
  Waarom begint <> een ghostwriter in de vorm van Gerda, die dingen aan de "kaak" zou moeten stellen. Is dat goed voor het imago? Het net voordoen, dat zulke dingen niet bespreekbaar zijn.
  Doen mensen zelf dat niet, de schijn ophalen voor andere.

 • no-profile-image

  jacob

  Zijn het wel boeren die negatief reageren ? of zie jij dat door je scherm Margreet ?

  Volgens ons zal jij "boerderij" niet GROOTS maken met je inhoudloze weblogs ..............

  Misschien is Boerdeij wel een ANTI BOER blad aan t'worden , kan natuurlijk ook

 • no-profile-image

  goede boer

  Met betrekking tot het imago van boeren zal het weinig uitmaken op welke wijze er op artikelen gereageerd wordt. De journalisten van de Nederlandse media inclusief Margreet Welink doen er toch van alles aan om er voor te zorgen dat boeren een opgedrongen imago krijgen. Terwijl er best veel argumenten op te noemen zijn die het imago van boeren zouden kunnen sturen naar het imago dat bij een boer hoort en verre verschilt van het opgedrongen imago. Alleen de journalisten van de Nederlandse media weten waarschijnlijk niet eens dat deze argumenten bestaan. En verzuimen tevens om er onderzoek naar te doen. Zodat een verslag van deze argumenten ook nooit in de media zullen verschijnen. Waardoor de Nederlandse boer voort mag ploeteren met een opgedrongen imago.

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Neem de kop, kleine groep boeren verpest het imago, verwijder voor jezelf het woord boeren. Fantaseer daar over, bijvoorbeeld 5 minuten. Er is altijd een kleine groep verpesters, waardoor we net zo goed kunnen stellen een kleine groep journalisten verpest het imago.

 • no-profile-image

  JP

  Wat ze berijkt heeft is veel lezers en reacties en daar gaat het om!!!!
  Oh ja , wat ze gewoon ff wou zeggen is handen wassen voordat je hem beet pakt , dus jullie ook vrouwen als je loopt te graaien achter de .... hihihihi

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hej Margreet, ga je nu alle reactie`s verwijderen welke jouw stelling krachtig tegenspreken? De stelling dat boeren hun imago schaden zodra ze reageren op sommige geschreven stukjes, waar jij de boer wat laag wegzet! In jeuk achter de gulp geef je aan dat boeren aan hun vee zitten, boeren echter zitten niet aan hun vee, boeren verzorgen hun vee! Misschien heb je de redactie van boerderij.nl wel plat met dergelijk schrijven, op het boerenerf wordt met minder enthousiasme gereageerd en dat blijkt ook wel uit de reactie`s. In eerder schrijven gaf jij ook al aan dat boeren ongewassen viezeriken zijn enz. Boerderij.nl pretendeert de beste boerensite van Nederland te zijn! Met dergelijk schrijven kunnen wij ons afvragen of dit wel zo is. Worden wij door de andere redactieleden wel serieus genomen of nemen deze ons ook in de maling? Een welgemeend excuus van Margreet zou op zijn plaats zijn, indien de sfeer zo blijft zal ik serieus overwegen mijn abonnement op het weekblad DE BOERDERIJ op te zeggen! Groetjes…

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Daar ga je zelf enorm de fout in melkveehouder. Wel de Boerderij.nl bekijken en dan klagen dat je niet serieus genomen wordt. Net als je tv aan en paul de leeuw kijken om vervolgens te klagen dat er een hoop gezanik is. Je kunt dan de tv uit zetten of zappen naar een andere zender. Wil je Boerderij.nl lezen kun je ook Margreet overslaan, aan jou de keuze om de viespeuk te zijn.

 • no-profile-image

  Alie

  Margreet, ik lees altijd met veel plezier jouw blogs. Ze zetten aan tot nadenken over andere aspecten van het boerenleven dan de slechte melkprijs, de kredietcrisis of andere zakelijke beslommeringen. Meestal denk ik o ja, zo kun je het ook bekijken. Of - zoals je blogs over gevaren op het erf - hoe doen wij dat op de boerderij? Waar schuilt bij ons mogelijk gevaar voor de kinderen? Let ik wel goed genoeg op? Je weet de lezer vaak te prikkelen tot nadenken, glimlachen of - helaas - kortzichtig reageren in bijna niet te volgen Nederlands of wat voor onze taal moet doorgaan.
  Ik heb nooit eerder de behoefte gevoeld te reageren, maar ik wil je toch even laten weten dat ik hoop dat je ons blijft prikkelen. Veel succes!
  Boerin Alie

 • no-profile-image

  Piet

  Ach, zo'n stuk over Jeuk achter te gulp, is gewoon een grappig stuk over een genant probleem. Dat levert natuurlijk ludieke reacties op, dat gebeurt tijdens een verjaardag ook. En dat doen niet alleen boeren, maar alle mannen. Dus Margreet, een kleine groep (de mannen) verpesten het voor de rest (de vrouwen). Voor de duidelijkheid, deze reactie is ook domme borrelpraat.

 • no-profile-image

  jonge boerin

  ik ben erg verbaast, dat het nog niet tot je doordringt, dat JIJ tot die kleine groep mensen hoort die het boerenimago naar beneden haalt. Ik erger me al een hele tijd aan jou collums, dan is er dit weer niet goed en de volgende week heb je daar weer commetaar op, je schrijft zelf: Bezoekers kunnen immers denken dat alle boeren zo zijn. Als jij zo door gaat wel ja. LEEF EN LAAT LEVEN, niet iedereen is hetzelfde.

 • no-profile-image

  Boertie

  Hahaha, eindelijk is miss Weelink gefrusteerd. kun je voelen wat wij elke keer na jouw collum voelen, je hebt altijd wat te zeiken en tenslotte vindt je het vreemd dat mensen vreemd op je reageren. laat me niet lachen, JIJ haalt het imago van de boeren naar beneden, en ook het imago van een collumnschrijver....

 • no-profile-image

  harry huiskamp

  nou margreet ik zou zeggen schrijf gewoon lekker door
  blaffende honden bijten niet !

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Margreet het is prima als je mij als voorbeeld stellen wil. Je hebt duidelijk de interview van Josien met vrijgezel niet gelezen, blijkbaar ook vergeten om weer even te e-mailen, zoals je eerder hebt gedaan, om te controleren of ik boos ben.

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Margreet Leef je in, in de situatie van vrijgezel met daarbij jouw opmerkingen. Daarbij kom ik tot het volgende: Margreet verpest het imago van een kleine groep boeren. Dat je vindt dat de boeren te weinig naar de (huis)arts gaan is nog te accepteren. Maar dat je vrijgezel dan op je weg tegen kom dat hij wel naar de huisarts is gegaan, later op de dag zelfs naar het ziekenhuis. Dat je de boeren een spiegel voor houden wil is prima, maar kijk zelf ook eens inde spiegel.

 • no-profile-image

  Margreet Welink

  Degene die steeds reageert onder de naam Jonge boerin uit Overijssel, blijkt een man te zijn. Waarom zou dat zijn?

 • no-profile-image

  Huib Rijk

  Imago is iets kwetsbaars in de landbouw, zoals maar weer blijkt. Klagende boeren verpesten heus het imago niet. Het imago is sowieso veel minder slecht dan de boeren denken. Of denk je dat bijv. Ambtenaar Zoekt Vrouw veel reacties zou opleveren. Industrie heeft bijv. een veel slechter imago. Rokende schoorstenen worden bij voorbaat als milieuvervuiling gezien, ook al is het alleen waterdamp. Imago is zo'n heikel punt in de landbouw omdat boeren denken dat het hen slecht gaat omdat consumenten niks voor hun voedsel willen betalen. Boeren kunnen zich toch echt niet daar achter verschuilen. Als er maar tekorten zijn betalen zowel de consumenten als de tussenhandel grif drie keer zo veel. Consumenten dwingen boeren niet om structureel te veel te produceren. Dat zit in het landbouwbeleid, beleid dat ook door de landbouworganisaties wereldwijd wordt ondersteund.

 • no-profile-image

  gerard

  Zoals de waard is, .......
  Echt wel het toppunt van onnozeligheid deze collum. Ik begin ze ondertussen ook wel aardig irritant te vinden. Is er geen hoofd redacteur die hier iets aan kan doen? Ik snap ook wel dat vanuit jullie wordt gedacht dat een collum mag prikkelen, prima!! vooral blijven doen. Maar dat kan ook echt wel op een leukere manier, zodat niet alleen Margreet het leuk vindt (Ik heb wel 3000 lezers nanananana), maar ook jullie lezers.
  Mnr. Bodde doe aub uw werk

 • no-profile-image

  gekend bij de boerderij

  Nu te merken is dat Admraal opgehouden heeft te bestaan om reden hij ook genoeg had gehad met Yvonne en Gerda word het tijd dat Boederij zijn Hoofdredacteuur wie dit ook moge zijn plaats maakt voor blogs van mannen met ballen was Henk dokter er niet dan zou men haast denken dat er enkel nog vrouwen leven op de wereld.

 • no-profile-image

  Harry Wipstat

  Hoi Margreet. Ik hoop dat je mij niet bij het kleine groepje schaart dat het verpest voor de rest. Toevallig ben ik het dit keer niet helemaal oneens met jou. Er lopen in Nederland erg veel boeren rond met een plaat voor hun hoofd. Kijk maar naar de voorgaande reacties. Er zitten er nogal wat tussen. Onbehouwen vlegels die het predicaat ondernemer niet waardig zijn. Dat is ook de reden dat velen zich aangetrokken voelen tot vakbonden (die eigenlijk voor werknemers zijn). Maar goed we dwalen af. Zo lang jij er nog voor kiest voor het overgecommercialiseerde weinig journalistieke blad/site Boerderij te blijven werken moet je vooral doorgaan met prikkelende columns. Ik moet toegeven dat ik erg geniet van de chagrijnige reacties die je oproept.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Margreet wat dacht je van emancipatie bij je weblogs? Naar de, soms wel er negative, reacties, van sommige vrouwen gerekend zou ik zeggen: Kleine groep vrouwen verpest het imago. Een vrijgezel krijgt geen kans om goed te doen, steeds zijn de vrouwen te negatief. Vandaar ook dat, denk ik, er een man is onder jonge boerin reageert. Deze man heeft het door dat naar vrouwen lang niet zo negatief wordt gedaan.

Laad alle reacties (20)

Of registreer je om te kunnen reageren.