Rundveehouderij

Achtergrond 9 reacties

Home alone

Met een gebroken arm alleen thuis wil er wel eens wat misgaan. Zeker als de trekker er niet is en de stroomtoevoer hapert bij min 35.

We hadden al gepland dat Louise met Nieuwjaar de kinderen mee zou nemen naar Nederland voor tien dagen. Even afkicken. Nou, dat heb ik geweten. De gebroken arm deed nog behoorlijk pijn. Op 27 december kreeg ik tandpijn en alle tandartsen zaten volgens mij op de Bahama’s. Ik ben met veel pijnstillers het nieuwe jaar ingegaan en op 5 januari naar de tandarts. Ja hoor, ik moet een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Maar eerst moet de ontsteking weg zijn, dus pillen slikken. Gelukkig was de pijn wel direct veel minder.

Alles met één arm

De trekker voorzien van een voorlader liep vertraging op, maar de machine stond wel in de werkplaats! Vanwege de feestdagen duurde het aanleveren van de onderdelen wat langer. De bak moest uit North Dakota komen en een olieklep uit Regina in Manitoba. Dus moest ik met één arm hooi lostrekken uit de ronde balen om onze 100 schapen te voeren. Met één arm de honden uitlaten en voeren. De temperatuur was ondertussen weer tot min 35 gezakt en bleef daar goed hangen. Mijn stroomkast aan de hoogspanningskabel kan niet te veel stroom geven in verband met te lichte stoppen. Dat betekende dat de blockheaters van de auto en trekker, de verwarming van de waterbak en de biggenlamp boven de puppies die 3 dagen geleden geboren werden, dus niet allemaal tegelijk aan konden. Ik rende dus van de ene stekker naar de andere.

Flink afzien

De Wet van Murphy: als het mis kan gaan, gaat het mis, ging hier dus helemaal op. Gelukkig is op het moment dat de nood het hoogst is de redding vaak nabij. Ik gaf op mijn werk aan dat het allemaal niet meeviel. Prompt kwam de baas een middagje helpen met voeren. De elektricien die wist dat we een nieuwe stoppenkast nodig hadden, kwam deze gauw even op zondag ophangen. De trekker was in het nieuwe jaar ook klaar en werd prompt afgeleverd. Ik had de hond met de pups al in huis gehaald, dus ook dat was geregeld. Ja, tien dagen flink afzien en dan ben je dankbaar dat je vrouw en de kinderen weer thuis komen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Hoe gehandicapt kun je wezen als man wanneer je vrouw er tien dagen niet is. Maar tien dagen, wat zeur je toch, valt wel mee die tien dagen zonder vrouw. Ik ben mijn leven lang zonder vrouw. Heb je mij daar over horen klagen? Ik niet.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Vrijgezel,

  Het is ook net hoe je bedrijfsvoering er op in gesteld is.
  Als de vrouw gewoon volledige meewerkt, kan het inderdaad vies tegenvallen als je er dan alleen voor staat.
  Geen situatie is gelijk.

 • no-profile-image

  farmer

  Bij ons ligt Regina in Sakatchewan en niet in Manitoba

 • no-profile-image

  eric

  Zo zie je maar weer door de afwezigheid van de vrouw die me zeker had verteld dat Regina in Saskatchewan ligt. Een beetje Brainfreeze zal er ook wel bij gezeten hebben. Maar bedankt voor de hulp. Nu al weer enkele dagen lekker bezig met sneeuwruimen. De vrouw en kinderen gelukkig weer daar. Alles komt toch wel weer goed.

 • no-profile-image

  Patrick

  Eric ,


  Op het drukste moment van de afgelopen 10 jaar liet ik mijn vrouw even alleen en afzien dat ze heeft gedaan terwijl ik in een Europese wintertijd tussen het muggen en mastieten verkeer in Argentinie lag te genieten op 40 graden zonneschijn met een felblauwe hemel.
  Het moeten niet altijd de vrouwen zijn die spatsieren in het buitenland.
  Van Harte Beterschap samen met je vrouw

 • no-profile-image

  Greet Abbink

  Gebroken arm?? Hebben we een blog gemist Eric? Hoe is dat gekomen? Jeetje wat een ellende joh, maar gelukkig dat je hulpt hebt gekregen! Leuk die verhaaltjes van je, ik zal ze blijven volgen. Groetjes, Greet (en Hans)

 • no-profile-image

  Ed Bakker

  Eric hoe lang ben jij al in canada wist jij niet dat je electrische systeem er op gemaakt moet zijn dat de benodigde trekker(s) 24 uur per dag en de hele winter ingeplugd staan plus je voertuigen (auto's pick up) plus over capaciteit voor starthulp en niet te vergeten dunnere motorlie(vergeet ik ook wel eens ssssst) En ook niet de trekker achter een electrisch te openen deur We hebben allemaal moeten leren
  Erg vervelend van je gebroken arm
  hoop voor je dat het gauw heelt
  Ik zelf heb zo'n 5jaar terug m'n pols verbrijzelt op 10julie door lach niet aan m'n sneeuwploeg te werken ik zou die zelfde middag nog naar holland gaan dus dat ging niet door ik vroeg de chirurg of ik zo tegen november weer kon sneeuwploegen hij zei ja (ik kon zelfs de telefoon niet in m'n rechter houden)inderdaat na veel terapie zat ik al weer eind sept met de oplegger op de weg welliswaar met een hand toen de winter kwam ging sneeuwploegen ook weer

 • no-profile-image

  Boer

  Ed, Als jij de blockheater van de traktor 24/7 aan hebt staan en dan ook nog de hele winter, dan ben je een dief van je eigen portemonee. Of is bij jullie zelfs de hydro gesubsidieerd door Alberta(grapje). Parkeer het ding uit de wind en gooi eventueel een deken over de motorkap die je onder het blok wat bij elkaar trekt voor hele koude dagen. Gebruik een oilpan heater en de blockheater op een tijdklok. Als die 5 uur aan staat kun je het ding zonder problemen starten en bespaar je een hele hoop stroom. Dunnere olie blijft trouwens een goed idee.

 • no-profile-image

  palmpje

  Leuk! om jou ook te vinden op de boerderij site!! zover weg en ook weer heel dichtbij - 35!! en wij al koukleumen bij -18 ha ha, ik ga snel je Obama artikel lezen.
  groeten uit Nistelrode...

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.