Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Gebroken been

Ineens stond Peter in paniek in de keuken: ‘Kom gauw! Er is iets met mijn vader!’

Mijn zorgen zijn helaas waarheid geworden. Pas zat ik me nog af te vragen hoe het zou zijn als mijn schoonouders ooit niet meer mee konden helpen. Nu weet ik hoe dat is, want mijn schoonvader heeft een been gebroken.

Het was typisch zo’n ongeluk dat in een klein hoekje zit. Hij was de koeien aan het opdrijven voor het melken. Er zat een tochtige bij die een beetje gek deed en probeerde te ontsnappen. Toen mijn schoonvader probeerde haar te laten omkeren, is hij uitgegleden op de roosters en ongelukkig terechtgekomen. Ik was binnen bij de kinderen, maar ineens stond Peter in paniek in de keuken: ,,Kom gauw!”

Toen ik mijn schoonvader zag liggen, wist ik meteen dat het foute boel was. Het kon niet missen. Die rare stand van dat been, dat asgrauwe gezicht. Arme man. We hebben de koeien gelaten voor wat ze waren en direct 112 gebeld. De ambulance was er gelukkig snel. Je hoort wel eens van die verhalen dat ze op het platteland de weg niet kunnen vinden, maar dat was bij ons niet zo. De ziekenbroeders snoerden mijn schoonvader met brede gespen op een brancard en reden naar het ziekenhuis.

Daar ligt hij nu. Hij is geopereerd, het bot is gezet en het been zit in het gips. Op de dagen dat ik geen les hoef te geven, wil ik proberen twee keer per dag met mijn schoonmoeder naar het bezoekuur te gaan. Ze kan niet zelf, want ze heeft geen rijbewijs en met het openbaar vervoer is hier geen optie. Daarvoor wonen we veel te afgelegen. Peter heeft minder tijd om te rijden. Nu zijn vader tijdelijk is uitgeschakeld, is hij extra druk met het bedrijf. Het is niet anders. Maar hoe gaan we alles de komende tijd rondbreien?

Foto

Gerda

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vriend van jeroen Buitenland

  Sukkel ! boerinnen horen niet voor de klas maar achter de kookpot in de melkstal en in de kraamstal.
  Als je een bedrijf hebt met zoveel inhoud weet ik niet wat je te verdienen hebt op school, of het zij je een dubbel leven leid , en hem niet missen wil .

 • no-profile-image

  wereldboerin

  moeten zulke onzin verhalen nu echt tussen de wereldblogs? Geef mij de "echte" bloggers maar, ontzettend interessant en geestig, vooral Bert!

 • no-profile-image

  Admiraal

  Wereldboerin !
  Laat eens je kop zien
  Dan weet ik ook hoe leuk je mogelijks kan zijn nu ben je nog een beetje saaie trees.
  Of ben ik mis en staat je hoofd er al op ?
  Zou een goede wedstrijd kunnen worden!
  Raad de naam achter Gerda en win een reis naar Bert !

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Gerda je bent al gewaarschuwd. Alles zo aanpassen dat je zonder je schoonouders verder kunt.Een gewaarschuwd man telt voor twee. Aangezien jij geen man bent maar een vrouw, zodoende geen aanpassingen en de brokken komen vanzelf. Je schoonvader met een gebroken been. Je schoonmoeder wil zo nodig zonder rijbewijs, zo dat jij haar naar het ziekenhuis breng. Zolang je niet thuis bent kan het alleen maar erger worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.