Rundveehouderij

Achtergrond 29 reacties

De liefdes van Boer zoekt Vrouw

Veel deelnemers vonden via het tv-programma Boer zoekt Vrouw hun liefde. Soms vóór de camera’s, soms erachter. Behalve die ene… en dat verbaast me niet.

Sinds kort zijn er op zondagavond de Boer zoekt Vrouw Specials. Daarin laat presentatrice Yvon Jaspers zien hoe het alle deelnemers van de afgelopen series is vergaan. De mannen en vrouwen die doorgingen, maar ook de afvallers kwamen aan het woord. Velen vonden de liefde alleen niet altijd via het programma. Dat maakt natuurlijk niks uit.

Het moet gezegd, de blijheid spat ervan af. Liefde maakt blij, dat is wel duidelijk. Veel indruk maakte de vrolijke Rotterdamse die met haar dochter bij de Friese boer Jan en zijn moeder introk. Het was de bedoeling dat mem uit huis zou gaan zodra haar zoon aan de vrouw was, maar dat kon de vrouw in kwestie niet over haar hart verkrijgen. Mem woonde er al zo lang, ze moest maar blijven. De boerderij wordt verbouwd zodat ieder straks zijn eigen plek heeft. Petje af. De stadsdame heeft een groot hart, zo veel is zeker.

Dat boer Frans nog single is, verbaast me eerlijk gezegd niets. Ergens achter die bravoure zit vast een lieve vent, maar door de lompheid zie je dat snel over het hoofd. Waarom doet hij geen poging om Nederlands te praten? Een accent geeft niks, maar het Twentse dialect is niet voor iedereen begrijpelijk. Niet voor niets wordt de Twentse tv-serie Van Jonge Leu en Oale Groond ondertiteld.

Maar erger dan het dialect was Frans’ opmerking: ,,Nu alleen nog een vrouw. Dan kan die mooi mijn moeder aflossen.” Hij zei er snel achteraan dat dat natuurlijk flauwekul was, maar het kwaad was al geschied. Van dit soort humor moet je houden en ik hoop van harte dat Frans een vrouw vindt die dezelfde humor heeft als hij.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  marieke

  een lompe boer,die volgens mij ook vrolijk op zijn modderlaarzen de kamer
  binnenstapt

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Een vrouw kan met weinig veel wonderen verrichten. Alleen is het jammer dat de meesten dat van zichzelf niet door hebben. Vandaar dat de vrijgezelle boer zo lomp over komt. En, Marieke, je kent toch de uitdrukking: een vrouw is een dame wanneer de mannen zich als heren gedragen. Kom op Marieke wanneer ga jij voor dame?

 • no-profile-image

  admiraal

  Boer zoekt vrouw , ik zeg boer kijkt vrouw .
  Ik denk dat voor vele boeren (getrouwd of niet) Yvonne Jaspers de enige vliegende uitverkoren boerin is .

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Klopt admiraal. Zolang er maar 1 vliegende uitverkorene is blijft het bij boer kijkt vrouw.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Het probleem met vliegende uitverkorene is is dat ze al voorzien is, en wel bij andere boeren op bezoek gaat. Zit ik dan met mijn handen, letterlijk, thuis voor de buis, aan boer kijkt vrouw te doen. Heeft mijn moeder zolang ook geen last van me.

 • no-profile-image

  Giell

  Nou ,Greetje Weelink ,ik denk dat de meeste vrijgezelle-boeren zonder vrouw beter af zijn als zich met jouw type vrouw in te laten !

 • no-profile-image

  down under

  @ Admiraal, ooit geheurd van, "In een goei huwelijk moete nie steuken!"? @ Margreet, ge doeg 't er ok um, ist nie? Wa vur reactie's wilde da hier geploatst worre? Da iemes plat proat is gen schand as ge mar begrept wa da 't ie zet. Ge wilt dan wel mischien de Johanna Naber vur de boerin zing, mar de vroag is of da ge oew doel zoë nie vur be schiet. In oew stukske doe de oew eige vur as of da ge begoan bent me die erme vrijgezelle boere mar as ge begint over hullie zogenaamde lompigheid zakt be men de boks af. Ooit gehurt van iemes in zing eigewaarde loaten? Weijer woj ik nog van men hart da iemes zoas ik gen ondertieteling nudig heb, want um mar een vuroordeel oan te hoalen, boere zing mensen me weinig woorden. En as loatste woj ik men eige oansluite be Giell, ok ik ben nog zuukende mar zeker nie noar iemes as Margreet.

 • no-profile-image

  admiraal

  Admiraal gaat een patent nemen op boer kijkt vrouw .
  Nu nog Yvonne over de schreef halen.
  Hopelijk heb ik er nadien niet genoeg van gehad .

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  He admiraal. Nu nog een zak chips en een glas melk pakken. De makkelijke stoel erbij met de voeten omhoog en Vrijgezel bekijkt Yvonne kan beginnen.

 • no-profile-image

  admiraal

  Vrijgezel !

  Ik heb niets tegen de melkboeren maar als admiraal drink ik s'avonds enkel sterke drank en hou het bij Wisky-rum-Bacardi cola .
  Later op de avond heb ik ook nog de mogelijkheid tot het degusteren van borstmelk maar nakomelingen zijn me meestal voor .
  prosit alvast met je koemelk

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Weet ik admiraal. Gisteravond om 8 uur was appie hein totaal uitverkocht, toen dacht ik: dan moet er wel iets moois op komst zijn. Proost.

 • no-profile-image

  admiraal

  Vrijgezel !

  Als ik de linkerzijde van mijn kerkelijk en staatshuwelijkcontract moet geloven zou koemelk extra borstmelk bij de vrouw voortbrengen benieuwd of de vliegende ... er ook zo over denkt .
  Mogelijks zal ook apie hein dit gegeven al gemerkt hebben .

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Ja admiraal, dat zou best wel eens waar kunnen zijn. Als ik zo maar eens naar het aantal koeien en vrouwen om mij heen kijk merk ik dat het aantal afneemt, terwijl ik jaarlijks meer melk heb. Ben ook benieuwd of vliegende ... dit verschijnsel komt controleren. Kan ik in huis gaan voor Vrijgezel kijkt Yvonne en buiten gaan voor Vrijgezel kijkt Vliegende ... Zal het, hopelijk, nog druk krijgen met waar ik kijken zal.

 • no-profile-image

  admiraal

  Vrijgezel !
  Zoek een oud melkstoeltje , koop de nieuwste playboy en zet je ergens achteraan in de wei onder een vochtige pruimelaar te vermaken , neem ook Boerderij mee om je nadien af te reageren

 • no-profile-image

  Boer

  Wat een waardeloze reacties !!

 • no-profile-image

  Veehouder

  Admiraal kom maar van de kast af, als je nu nog niet door hebt dat de reactie(s) van vrijgezel op jou niet anders is dan je te stangen heb je veel te diep in je glas gekeken. Op naar de volgende Boer zoekt Vrouw.

 • no-profile-image

  admiraal

  Veehouder !

  Wie zegt dat het niet omgekeerd is : Admiraal die vrijgezel uit zijn stoel haalt ?

 • no-profile-image

  Veehouder

  Blaffende admiraal bijt niet. Duidelijk een verkeerde voorstelling van zaken door admiraal. Ga eerst naar de oogarts, lees dan alles opnieuw en verbaas je over het feit dat heel veel mensen alleen maar mopperen op vrijgezel, terwijl ze stiekem jaloers zijn omdat hij nog vrijgezel is, en zelf gekozen hebben om onder de plak te zitten.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Wat is admiraal stil. Stel je voor dat admiraal Yvon weet te strikken. Dan moet hij aan boer kijkt vrouw, vervolgens Yvon zoekt vrijgezel, Yvon vindt vrijgezel. Yvon praat met vrijgezel. Mag wel uitkijken voor dat de vrouwen mij zouden begrijpen, het gevolg is dan wel: Yvon bezorgt veel brieven. Om met de grootste kijkcijfer kraker aller tijden te volgen Yvon koppelt vrijgezel. Zolang Yvon niet bij me is geweest hoef ik ook niets te vrezen.

 • no-profile-image

  admiraal

  Stelling :

  Hoe noemt ze daar terug die trees uit Drenthe met haar holstein koeien ?
  Van haar 900 brieven kiest ze er enkele uit Vrijgezel is erbij met admiraal en nog een sukkelaar vraag van de dag :
  Voor wie kiest ze ?

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Leuk, er heeft iemand een brief namens mij naar die trees uit Drenthe gestuurd. Wordt dan toch een keer verkozen.

 • no-profile-image

  ADMIRAAL

  Bij die trees in Drenthe kan het programma nog een andere naam krijgen :
  KOE ZOEKT BOER ... om gemolken te worden.
  Een trouwaanzoek bij die trees zou bij mij gauw klaar zijn met een tegenvoorstel : Eerst alle goederen en aktiva op mij naam en nadien huwelijkscontract met scheiding der goederen . LEVE DE ADMIRAAL

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Admiraal als jij graag zand happen wil is prima. Mollenklemmenveld is klaar. Melk ik mijn koeien, zodat je een poosje lekker in een klem kan zitten spartelen, kan trees ook happen.

 • no-profile-image

  admiraal

  Met de poot in de klem en 2 blonde grieten langs de weg .
  the way off live

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  In de luie stoel zittend met een glas koele melk kijken naar de tv, dankzij camera in de stal, hoe je koeien in de stal bezig zijn. Achtergrond muziek admiraal kermt er op los en niet worden gestoord door domme blondjes. Genieten.

 • no-profile-image

  landmand

  Vrijgezel en Admiraal wat zijn jullie toch en stel grote........ om zulke domme en achterbakse reakties te sturen

 • no-profile-image

  Admiraal

  Landman .
  Hopelijk heb je bvn tv want anderes begrijp ik niet wat een Denemarki hier kont rammelen .
  Deze artikels zijn gebouwd als luchtige opvulling van deze site zoals er in een land naast de regering ook stand up commedien zijn is er naast de ernstige boerderijblogs over insiminatoren voedselveiligheid kapot gedraaide armen platgebrande veebedrijven ,economische annaliese edm ook plaats voor wat lol .
  Een stand up commedien is niet dom of achterbaks maar de wijze waarop u zich bemoeid is bedroevend .
  De basis begint bij het artikel de rest volgt dus reageer stabiel en niet labiel door aan het einde van de trein norse praat te verkondigen
  Heb gehoord dat Vrijgezel en Admiraal binnenkort een stripreeks word op deze site zoals opa .
  uniek zal wel zijn dat het via mailverkeer van de hoofdrolspelers word gemaakt
  Dus indien kritiek wacht er nog even mee daar in het Noorden .

 • no-profile-image

  Veehouder

  Landman je reactie is begrijpelijk. Wat ik van die 2 snap is het volgende: admiraal is expres bezig om vrijgezel op een achterbakse wijze te pesten, en vrijgezel dat allang zat is, daarbij een ik lach admiraal maar uit houding heeft, dan kan ik ook verder.

 • no-profile-image

  Robert Bodde

  Heren, het speelkwartier is over. Ik heb een aantal keren genoten van jullie inventiviteit en taalkundige hoogstandjes (ook in andere blogs), maar het krijgt nu een te hoog chatgehalte. Daar zijn andere media voor, zoals MSN. Ergo: back to business graag.

Laad alle reacties (25)

Of registreer je om te kunnen reageren.