Rundveehouderij

Achtergrond 22 reacties

De bloemetjeslaarzen van Yvon Jaspers

Op een boerderij is praktische werkkleding vereist. Maar Yvon Jaspers draagt hele andere kleding. Bloemetjeslaarzen en een minirok.

De Boer zoekt Vrouw Specials zijn een hit. Zondagavond keken ruim 3,3 miljoen mensen. Het programma is populair bij burgers en bij boeren. Dat komt onder meer door de presentatie van Yvon Jaspers. Veel vrijgezelle boeren zien in haar de ideale vrouw. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Ze oogt pittig en lekker fris en op tv doet ze niet kinderachtig over een beetje mest of modder. Daar stapt ze met haar bloemetjeslaarzen vrolijk kwebbelend doorheen.

En juist die laarzen verbazen mij enorm. Net als de minirok en de maillot. Het staat schattig, daar niet van. Maar is dat nou kleding voor op de boerderij? Boeren en boerinnen dragen niet voor niets overalls. Gemaakt van sterke stevige stof die gerust vies mag worden. Zo’n minirok en maillot lijken me niet erg praktisch.

Als Yvon Jaspers de kandidaten voor Boer zoekt Vrouw vraagt wat voor vrouw ze zoeken, zeggen ze steevast: niet eentje die uren voor de spiegel staat. Dat Yvon zelf uren bij de visagist en stilist zit voor haar frisse looks, maakt niet uit. Yvon kan bij de boeren een potje breken. Ze zijn massaal gek op haar.

Toch vraag ik me af waarom boerin Agnes tijdens de uitzending van afgelopen zondag gewoon in overall liep. Een groter verschil met de minirok van Yvon is niet denkbaar. Dat geeft te denken: om wie draait het programma nou eigenlijk?

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vd zwaan

  Je kunt het ook wel heel ver zoeken om ergens kritiek op te kunnen uiten. Yvon doet toch niet mee aan het programma, zei presenteerd het alleen maar.

 • no-profile-image

  admiraal

  auw auw auw sorry mijn liefste Margreet maar nu ga je echt te ver.
  Echte vrouwenjaloesieen en rivaliderende nijd noem ik dat !
  Waarom kan dat minirokje niet ? Yvonne moet toch niet gekleed gaan als de doorsnee boerin met spijkerbroek pull met rolkraag en BH loze hangende onderborsten en enkele stro halemen op de rug en vooraan op de tepelbult koeievlaai op de benen en zwarte rubberlaarzen met koeievlaai modder en drek besmeurd.
  Verdomd Admiraal zen pooister is het toppunt van vrouwenjaloesie maar geloof mij ook bij het laatste programma met trees agnes in beeld , geen kwa woord van vonneke ook niet als Admiraal in harnas zen geschal ten toon stelt en met zwaard ten strijde trok .
  Eens benieuwd waar vrijgezel zen rubberlaarzen heeft afgezet voor Koe zocht boer

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Admiraal waarom wil jij steeds vrijgezel pesten? Kom eens met je naam snotneus, dan weten we ook wie de viespeuk uit Zeeland is.

 • no-profile-image

  Boer

  Ivon haald haar laarzen bij de bijenkorf. Helaas hebben ze daar geen blauwe overals of groene oerhollandse Hevea laarzen.Wat is daar verkeerd aan?Ze gaat niet naar de boerderij om er zware lichaamelijke arbeid te verrichten waar ze degelijke werkkleding voor nodig heeft.Ik wil wedden dat er in haar bloemetjes laarzen niet eens stalen neuzen zitten. Dat doet er toch ook niet toe?

 • no-profile-image

  .

  Ik kijk liever naar Yvon dan naar jouw! Als je er niet tegen kunt doe er dan iets aan. Zij is in ieder geval wel positief over boeren! Als je ook nog iedereen af wilt zeiken die positief is over boeren vraag ik me af of je op de juiste plaats zit. Ik denk toch dat je een keer voor een ander blad moet gaan schrijven.

 • no-profile-image

  gh

  Waarom Yvon Jaspers de grond in trappen?
  Heel Nederland vindt dat ze het heel leuk doet,alleen op de boerensite zit iemand te zeuren.Als je op visite gaat bij een boer,trek jij dan ook altijd je werkkleren aan?

 • no-profile-image

  Boerin

  Wat maakt het nu allemaal uit? Die loemtjes laarzen die maillot en minirok? Yvon is niet diegene die er last van heeft, die laarzen functioneren best in die modder. Ik heb er ook geen last van en die boeren die massaal gek op haar zijn ook niet. Agnes vind het ook allemaal prima en de kijker ook. Nou en! wat is nu het punt van dit verhaaltje? Ik snap het werkelijk niet om hier nu wat achter te zoeken!

 • no-profile-image

  boerin

  Margreet wil waarschijnlijk graag dat de boeren en boerinnen proberen er wat aantrekkelijker uitzien in werk-kleding.
  Eens een andere kleur dan saai blauw , iets uitdagender, vooral stille hint naar de mannen.

 • no-profile-image

  Merel

  Ik vind dit niet echt een sterke weblog. Yvon is de presentatrice en niet de boerin. Beetje ver gezocht allemaal.

 • no-profile-image

  gerrit

  Magreet, het wordt tijd dat je is gaat verkassen naar de libelle ofzo..... Ieg niet meer gaat schrijven op een agrarische site. Yvonne is idd een top figuur. Iemand waar de agrarische sector alleen maar baat bij heeft, simpelweg omdat Yvonne de boeren als 1 van de weinige, in een positief daglicht zet:-)

 • no-profile-image

  Boerin uit Limburg

  Yvonne is in minirok een leuke meid,
  Agnes blijft in overall ook een mooie,
  frisse meid.
  Persoonlijk zou ik graag tussen de oerdegelijke (maar oersaaie) blauwe en groene overalls eens een leuke fleurige overall aantreffen. Pasgeleden geinige bloemrijke laarzen aangeschaft:
  daar is in de stal niet mee te werken:
  waarom nou niet, zo moeilijk moet dat toch niet zijn: het oog wil toch ook wat.
  Komt de boerin misschien toch nog eens af van het weinig vleiende imago dat ik bij een van de reacties geschetst zag.....

 • no-profile-image

  gerard

  Mijn vrouw werkt af en toe ook in minirok, mijn toestemming heeft ze!!
  Je moet dan alleen niet te druk zijn (:

 • no-profile-image

  klaas Nopels

  er zit één duidelijke lijn in de collums van Margreet: ze is altijd negatief!

 • no-profile-image

  gerard

  Mijn trees zat ooit eens in monokini en minirokje met cabinloze tractor stro te keren.
  Alle boeren kwamen toevalig hun land inspecteren.
  Ken een verhaal van een voorlichter die bij een varkensboer langs kwam en de vrouw kam totaal naakt uit de beerput .
  het enige kostum bleek varkensdrek te zijn .
  Chanel 5 is er niets bij

 • no-profile-image

  .

  Dat is nou eenmaal de werkkleding van yvon jaspers.........

 • no-profile-image

  kip

  Jaloers, jaloers, jaloers...
  Magreet kun je nu niet wat anders verzinnen dan altijd op iemand katten die een veel betere carriere maakt dan jij? Gun een ander ook eens wat, en laat BZV en Yvon Jaspers met rust.Altijd heb je het er over, en altijd negatief. Ga als je niets te doen hebt bloemen water geven, (heel veel water) op de afdeling Boerderij,dan mag je ook met zulke mooie laarzen lopen, en dan doe je nog wat nuttigers dan nu.

 • no-profile-image

  jeroen

  volgens mij hoeft yvon jaspers niet met de koeien te werken, maar is haar taak om een programma te presenteren.. linda de mol draagt toch ook geen overal en laarzen? dat is hetzelfde werk als wat yvon jaspers doet. ik snap de link niet maar je zult wel niet van boerenkomaf moeten zijn om die wel te snappen

 • no-profile-image

  Celia

  In hart en nieren boer(in) zijn betekent nog niet dat je altijd in overall moet lopen. Ik vind het wel verfrissend: het fleurt vooral de drassige ellende van de winter een beetje op. En ach, of je nu een winkelhaak in je overal trekt of in je maillot, dat kan de pret van het genieten van het buitenleven niet drukken. Ik heb trouwens bij mijn koeien en mijn varkens nog geen verschil in reactie kunnen ontdekken tussen mijn overall en de keren dat ik er ook eens (als boerin!) wat fleuriger uit zie. Het wachten is op de bloemetjesoverall!

 • no-profile-image

  down under

  As ik noar de beschrijfing van margreet kik lees ik doar da ze in hur weblog hur kik gift over wa da boere en hun vromens bezig houwt? Nouw in hur stukskes hoal ik allinig mar dinge die dur eige bezig houwe. En dan nog gek veine da ze allinig koi reaksies kregt?

 • no-profile-image

  Cor

  Een aantal weblogs geleden moesten boeren zich eens wat beter leren kleden vervolgens moet Yvon juist in het blauw met groene laarzen. Ik snap er niets meer van.

 • no-profile-image

  reinderd

  Margreet, ga naar huis, koken. Of vertrek naar de Libelle

 • no-profile-image

  Jeroen

  Cor vrouwen zijn niet te begrijpen en als je denkt,dat ze je begrijpt, begrijp je ze toch niet.Snap jij het nog?
  ps: zouden natuurlijk wel vrouwelijk bedrijfskleding moeten zijn,zie vorige weblog :)

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.