Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Ontsmetten met Friese genever

De Nederlandse ambassadeur kwam voor de tweede keer hier. Ik heb ze slechter meegemaakt, deze is echt geïnteresseerd in mij en mijn bedrijf. Zijn jenever ontsmet beter dan de wodka.

Gisteren, 17 september, kwam de Nederlandse ambassadeur op ons bedrijf op bezoek. Dat zijn toch mooie dingen die je in den vreemde zo meemaakt. Het is zijn tweede bezoek, hij was hier ook al eens in 2006. Dat er zo lang tussen de bezoeken zit is niet vreemd. De ambassade zit tegenwoordig in de nieuwe hoofdstad Astana, en die ligt toch snel op 1.000 kilometer afstand. Hier in Almaty (de vroegere hoofdstad) zit alleen nog een kantoortje. Daar worden trouwens wel de meeste werkzaamheden uitgevoerd, zoals afgifte van visa en paspoorten.

Fries tussen de Friese paarden

De ambassadeur is een Fries. Die kreeg hier eindelijk weer eens de kans om Fries te praten, tegen onze Friese paarden. Hier lopen zes merries en een hengst; op het landgoed van mijn Russische partner lopen er nog eens acht. De paarden hebben waarschijnlijk de kans genomen om zich in het Fries over me te beklagen. Dat deden ze volop, zie foto. Ik verstond er in ieder geval niks van. Wat dat betreft kunnen ze beter in het Russisch klagen, dat versta en spreek ik tenminste goed.

Een echte Fries: nuchter en open

We hebben een tijd bij de koffie over van alles en nog wat gebuurt en gelachen om de gekke dingen die we meemaken, hier in Kazachstan. Daarna heeft hij mijn bedrijf bekeken. Ik merkte echte interesse. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Ook was deze man veel minder afstandelijk dan voorgaande ambassadeurs. Bijna een boer onder de boeren, zeg maar. Ik heb de indruk dat deze Fries Nederland heel goed vertegenwoordigt: nuchter en open. Jammer dat de beste man al weer weggaat in juni 2009. Elke drie jaar komt er namelijk een nieuwe, ambassadeurs rouleren.

Prettig ontsmetten met jenever

Ik kreeg nog een grote fles jenever van hem. Die kwam heel goed van pas. De wodka raakte namelijk op bij de desinfectie van mijn gesneuvelde hand 3 weken geleden. Verandering van ontsmettingsmiddel doet drinken. Proost!
Met de hand gaat het trouwens weer goed. Eén vinger zit nog in verband. Als ik onbeschermd insemineer, wordt die vinger nog blauw.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bezorgde boer

  za zdorovje!

 • no-profile-image

  Jeroen

  ambassadeurs die maar drie jaar blijven. Kunnen ze dan wel wat bereiken?
  Bert, smaakt goed zoiets, als ik naar Kazachstan kom eens, neem ik wel Berenburg mee,vind ik persoonlijk wat beter.

Of registreer je om te kunnen reageren.